Yalova'da Otel Projesi İçin İmar Artışı!

Yalova'da Otel Projesi İçin İmar Artışı!

Yalova Belediyesi kurumsal otel yatırımlarını teşvik etmek amacıyla imar artışı yapacak. Turizm alanı imarlı alanlarda 4 kat olan imar hakkı 6 kata çıkarıldı.

A+A-

Yalova Belediyesi, kongre turizmi için harekete geçti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, günümüzde kongre turizmine yönelik faaliyetlerin giderek artığını söyledi. 

Kongre turizmi ile ilgili faaliyetlerde İstanbul’un bazı organizasyonlarda yeterli düzeyi karşılayamadığını söyleyen Salman, “Şampiyonlar liginde Milan-Liverpool maçında İstanbul’da oteller de yer kalmadığı için birçok İngiliz’in Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan otellerde kaldığını gördüm. Bu noktada Yalova’nın buna ihtiyaç duyduğunu fark ettim. Kente 12 ay sıcak para girişini sağlamak adına hem de mevcut duyulan ihtiyaçlar noktasında kongre turizmine yönelik çalışmalar yapmaya başladık. Özellikle İstanbul’a yakın olunması bu ihtiyaçların ortaya çıkması ile doğru orantılı” ifadelerini kullandı.

 

4 KAT OLAN İMAR HAKKI 6 KATA ÇIKTI

Mevcut süreçte yapılan çalışmaların otel sektöründen, hediyelik eşya sektörüne kadar birçok alanda etkisini göstereceğini belirten Salman, “Düzenlemelerin artması, yatırımcıların gelmesi ile doğru orantılı. Markalaşmış otellerin kente gelmesi adına 4 k at olan imarı 6’ya çıkardık” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.