Yalova Terma City Ne Zaman Açılacak?

Yalova Terma City Ne Zaman Açılacak?

Karaderili Şirketler Grubu tarafından 180 milyon TL yatırımla inşa edilen Yalova Terma City Hotel ocak 2019'da açılacak.

A+A-

Yalova Terma City'nin resmi açılışı Ocak 2019'da yapılacak. Şu ana kadar 180 milyon dolarlık yatırımın yapıldığı proje kapsamında, 2023'e kadar bu tutarın 500 milyon dolara çıkarılması planlanıyor. 

Karaderili Şirketler Grubu Genel Müdürü Tevfik Talas, yaptığı açıklamada 1995 yılında kurulan bir şiket olduklarını ve 4. yatırımlarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Karaderili Şirketler Grubu'nun, 180 milyon dolarlık yatırım bedeliyle 2014'te temelini attığı ve yatak kapasitesiyle Marmara Bölgesi’nin en büyük termal oteli konumundaki Yalova Terma Ctiy’de sona gelindi.  5 yıldızlı olarak hayata geçirilen Yalova Terma City, getirdiği yeniliklerle bölge turizmini ve otellerin de kalite çizgisini artıracak. 

Yalova'nın termal bölgesi olmasına karşın yıllar boyunca potansiyelini ortaya koyamadığını dile getiren Talas, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın ve Osmangazi Köprüsü gibi ulaşım olanaklarının yakınlığı, İstanbul'un kısa mesafede olması gibi fırsatlardan yararlanılamadığını vurguladı.

Talas, otelin birinci etabında devremülkleri bitirerek yüzde 100'ünü hizmete aldıklarını ikinci etabında otelin 2019 Ocak'ta resmi olarak açılacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Aslında bu projemiz 5 etaptan oluşacak. Toplamda 300 dönüm üzerinde 10 bin kişinin konaklayabileceği bir alan oluşturacağız. Bu 5 etaplık projenin kalan kısımlarını yıl yıl hayata geçireceğiz. Burada müstakil villalar olacak. Beş yıldız standartlarında hizmet verecek rezidanslarımız, alışveriş merkezleri, eğlence merkezi, sinema salonları bulunacak. Projenin tamamı şehir konseptinde olacak. Şu ana kadar konuştuğumuz devremülkler ve otel kısmı sadece ilk iki etaplık kısım. Projemiz tamamen bittiğinde yıllık 700 bin kişiyi ağırlayacağız. Şu ana kadar 180 milyon dolarlık yatırım yaptık, toplam yatırım hedefimiz ise 500 milyon dolar."

Talas, kongre salonu sayesinde Yalova Terma City'nin aynı zamanda Marmara Bölgesi'nin de en önemli iş ve toplantı merkezi olmaya aday olacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.