Yahya Bayraktar Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Yahya Bayraktar Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Halk GYO yönetim kurulu başkanı Süleyman Özdil'in istifa etmesinin ardından yönetim kurulu başkanlığına Yahya Bayraktar getirildi.

A+A-

Konuyla alakalı Halk GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Halk GYO Yönetim kurulu Başkanlık görevine Yahya Bayraktar atandı.

HALK GYO'nun KAP açıklamasında, "Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın R. Süleyman Özdil, Şirketimizdeki görevinden ve Yönetim Kurulu Üyeliği'nden 9 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla istifa ederek ayrılmıştır.

Yönetim Kurulu'nun aynı gün tarihli almış olduğu karar neticesinde;

- Boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, ilk yapılacak Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere, Sayın Selahattin Süleymanoğlu'nun atanmasına ve Sayın Süleymanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak seçilmesine,

- Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Sayın Yahya Bayraktar'ın ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesine karar verilmiştir." denildi.

YAHYA BAYRAKTAR KİMDİR?

1955 yılında Erzincan / Kemaliye'de doğdu. 1974 yılında İ.H.O.’dan, 1981 yılında da ODTÜ, İ.B.F İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1982 yılında Yapı ve Kredi Bankası'nda Müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı. 

Yapı Kredi Bankası Teftiş kurulunda 1983-1988 yılları arasında görev yaptığı sırada elektronik denetim ve bilgisayarlı sisteme geçiş çalışmalarında görev aldı. 1988 yılında Faisal Finans Kurumu'nda müfettişlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, 1991-2006 yılları arasında Genel Muhasebe, Pazarlama, Fon ve Bankacılık Hizmetleri Müdürlüğü, Ticaret ve Finansman (Kredi Operasyon) ve Fon Yönetimi Müdürlüğü yaptı. 2006-2009 yılları arası Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Şube müdürlüğü yaptı. Halen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) Mütevelli Heyeti üyeliği ile Genel Sekreterliği görevini yürütmekte olup sorumluluk alanı Öğrenci bursları ve eğitim faaliyetlerinin organizasyonu şeklindedir. 

Ekonomi ve Finans konularında yazdığı makalelerin yer aldığı “Dut Mevsimini Beklerken” adlı kitabı EKEV tarafından 2011 yılında yayınlanmıştır. 2012-2016 yılları arasında Vakıflar Bankası'nın halka açık iştiraklerinden Vakıf Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de bağımsız yönetim kurulu üyeliği yaptı. 31.03.2016 tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmaktadır. 

31.10.2017 tarihinden itibaren ise Halk Varlık Kiralama A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.