Uzundere Kentsel Dönüşümde 2. Etap İhalesini Folkart Kazandı

Uzundere Kentsel Dönüşümde 2. Etap İhalesini Folkart Kazandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ikinci etabın yapım ihalesini de gerçekleştirdi. İki aşamalı olarak yapılan ihaleyi Folkart Yapı kazandı.

A+A-

 

Kentte sağlıksız yapılaşmanın yoğunlaştığı bölgelerde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” ilkesiyle projeler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Karabağlar Uzundere Mahallesi'nde başlattığı dönüşümün ikinci etap ihalesini de sonuçlandırdı. 11182 ada, 7 parsel ve 11184 ada, 10 parsel üzerinde  “Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı” için gerçekleştirilen ihaleyi, tek başına teklif veren Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. kazandı. Folkart Yapı, Büyükşehir tarafından yürütülen Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk etabın da yapımını üstlenmişti.

 

İlk konutlar bu yaz teslim ediliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere Mahallesi'ndeki ilk etap dönüşümü kapsayan 11183 ada, 5 parsel ve 11185 ada, 7 parseldeki inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Zemin + 7 katlı 9 blokta, 280 adet konut ve 33 adet işyeri ile ada içi, ada dışı altyapı ve çevre düzenleme işleri hızla devam ederken, hak sahipleri yaz aylarında teslim edilecek konut ve işyerlerine taşınacakları günü heyecanla bekliyor.

 

Buz pisti ile yüzme havuzu da var

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı, imalat çalışmaları tamamlandıktan sonra, ticaret, ofis ve otel kompleksi, gençlik merkezi,  buz pisti,  yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark ve yeşil alanları ile yeni bir çekim merkezi haline gelecek. Projedeki tüm sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar ve yollar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.