Üsküdar-Çekmeköy Metrosu Bu Ay Açılıyor

Üsküdar-Çekmeköy Metrosu Bu Ay Açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Çekmeköy metro hattındaki deneme sürüşlerinin başarılı bir şekilde tamamlandığını, metro hattının bu ay sonuna kadar açılacağını söyledi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy metrosunun deneme sürüşlerinin başarıyla tamamladığını söyledi. 

"BÜTÇEMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ULAŞIMA AYIRIYORUZ"

Uysal, "İstanbul'da bizi vatandaş göreve getiriyor. Vatandaş için problem olan bir şeye çözüm üretiyorsak görevimizi yapmış oluyoruz. İstanbul gibi dünyada başka büyük bir şehir yok. İstanbul'un en büyük sorunu da trafik. Hala yapacaklarımız var. Dünyaya göre başarısız da değiliz. Bütçemizin büyük bölümünü ulaşıma ayırıyoruz" dedi.

ÜSKÜDAR-ÇEKMEKÖY METROSU

İstanbul'da yapılan ilk sürücüsüz metro olduğunu ifade eden Başkan Uysal, "Sadece metronun yapımı değil, daha sonra sistemin yürümesi de önemli. 'İkinci kısım haziran ayı sonunda açılacak' demiştik. Yapımcı firma, işini bitirdikten sonra deneme sürüşleri yapılıyor. Sonra da 'Bu çalışabilir' deniyor, sürücüsüz olduğu için. 3 sefer deneme sürüşleri yapıldı. En son deneme sürüşü de problemsiz şekilde yapıldı. Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı en geç bu ay sonu açılmış olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.