Urla Bademler 5000'lik İmar Planı Askıya Çıktı

Urla Bademler 5000'lik İmar Planı Askıya Çıktı

Ekrem Demirtaş'ın konut imarı talebiyle gündeme gelen Urla Bademler'in 1/5000'lik nazım imar planı değişikliği onaylanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

Urla ilçesi,Bademler mahallesi,(Çamlı-Ulamış Yerleşmeleri arası) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlardan ardından uygun görülenler kapsamında yeniden düzenlenen imar planı onaylanarak askıya çıkarıldı. İmar planları 2 mart tarihine kadar askıda kalacak.

EKREM DEMİRTAŞ KONUT İMARI TALEBİNDE BULUNMUŞTU

İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş İtokent 2 proje alanı olan Bademler'deki 200 dönüm arazinin imar planı değişikliği için geçtiğimiz yılın sonlarında İzmir Büyükşehir belediyesine başvurmuştu. Demirtaş 200 dönümlük arsanın 37 dönümlük ticaret alanı imarının da konuta çevrilmesi talebinde bulunmuştu. Yeni hazırlanan imar planlarıyla ticari alanlar konuta dönüştürüldü.Ak Parti'nin karşı çıktığı imar planı değişikliği CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla mecliste onaylandı.

DEMİRTAŞ FAZLADAN 105 VİLLA YAPABİLECEK

Ağustos 2016'da onaylanan imar planına imar komisyonu üyesi Ak Partili meclis Üyesi mimar Ali Kökoğuz sert bir şekilde karşı çıkmıştı. Ekrem Demirtaş'ın fazladan 300 villa yapabileceğini savunan Kökoğuz karara şehr koymuştu. Ekrem Demirtaş da Kökoğuz'un basına yansıyan açıklamaları ardından açıklama yapmış ve 300 villa değil fazladan 105 villa yapılabileceğini ifade etmişti.

İMAR PLANININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.