Ümraniye 2B Arazileri Planları Onaylandı

Ümraniye 2B Arazileri Planları Onaylandı

Ümraniye'deki 2B arazi sorunu çözüldü. Belediye Başkanı Hasan Can, belediye meclisinde 5 mahallenin imar planının oy birliği ile kabul edildiğini söyledi…

A+A-

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’de 2B arazilerine ilişkin müjdeli haberi verdi. Bu kapsamda Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Karabekir, Elmalıkent ve İnkılap Mahallesinin bir kısmının imar planı oy birliği ile kabul edildi.

Ümraniye Belediye Meclisi Kasım Ayı 3'üncü toplantısında, 2B arazilerinin 1/1000'lik planları, meclis üyeleri tarafından yapılan görüşmelerin sonunda oy birliği ile kabul edildi.

Böylesine güzel bir plan, komisyonda ittifakla geçtiği için çok mutluyum diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "715 hektarlık alandaki bütün evlerin bu imardan eksiksiz yararlanmasını sağlayarak, en kolay şekilde uygulamaya geçilmesi temin edildi. Bugün de meclisimizden 1/1000'lik planları geçiriyoruz. Yapılan bu planlarla, herkesin tapu aldığı bir süreci mümkün kıldık. İmar da herhangi bir gecikme olmadı. Herkes tapu alsın diye bu kadar bekledik" ifadesinde bulundu.

İMARSIZ YER BIRAKMAYACAK

Hazırlanan planların ileride üniversitelerde örnek proje olarak gösterileceğinin altını çizen Başkan Hasan Can, "Mahalle ölçekli, tüm donatıları olan, mevcut yapı stokunun da hiçbir zorlukla karşılaşmadığı, kimsenin mağdur olmadığı bir proje oldu. Bizim bulduğumuz bu yöntem, Türkiye'de benzer durumda olanların uygulayabileceği örnek bir yöntem oldu. Biz de Ümraniye'de imarı olmayan, düzgün yapılaşma imkânı bulunmayan hiçbir yer bırakmayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.