Tuzla Tersaneler İmar Planı Askıya Çıktı

Tuzla Tersaneler İmar Planı Askıya Çıktı

Tuzla Tersaneler bölgesinde 4649 parselin deniz tarafındaki iskele alanının iptali ve Tersane kullanımına yönelik 1.250 metrekare alanın ilavesini kapsayan revizyon imar planı askıya çıkarıldı.

A+A-

Tuzla tersaneler bölgesi ilave revizyon imar planında kalan 4649 sayılı parselin; deniz tarafında tersane kullanımında kalan iskele alanının iptali ve yine tersane kullanımına yönelik yaklaşık bin 250 metrekare iskele alanının ilave edilmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği onaylandı. İlgili planlar bir ay süre ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıktı.

Söz konusu planlanan alanı Tuzla tersaneler bölgesinin batında bulunan 4649 numaralı parselin deniz tarafında yer alıyor. 

Tuzla Aydıntepe ve Evliye Çelebi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan planlama alanın mülkiyeti devlete ait. İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından uzun dönem işletmelere kiralanan planlama alanında imar planı değişikliği ile 37 metre olan mevcut iskele alanının bir kısmı iptal edilirken 110 metre uzunluğundaki iskele alanı planı ilave edildi.

Tuzla tersaneler bölgesi imar planı tadilatı gerekçesi için şu ifadelere yer verildi; 
Söz konusu imar planı teklifine konu alanın geri sahasında Kuzey Star Shipyard Denizcilik
San. ve Tic. A.Ş. faaliyet göstermekte olup; faaliyet alanı olarak gemi inşaatı ve onarım
hizmetleri sunmaktadır.Kuzey Star Shipyard Denizcilik San. ve Tic. A.Ş, imar planının 1/1000 ölçekli G22-b-16-b-1-c ve G22-b-16-b-4-b paftaları ile 1/5000 ölçekli G22-b-16-b paftası içerisinde yer almaktadır. 20.05.2015 tarihinde Çelik Tekne San. ve Tic. A.Ş. ‘ne ait 4649 parseli 10. İcra Dairesi tarafından yapılan ihale ile satın aldıklarını ve tersanelerinin 2004 yılı onaylı imar planı sınırları dahilinde 5416 parsel tarafındaki iskele alanı önüne yüzer havuz işletme izni alınmış ve yüzer havuz konuşlandırılmıştır. Ancak ihale tarihi itibariyle devam eden Tuzla tersaneler bölgesi revize imar planı çalışmasında satın aldıkları firmanın ihale tarihinden önce verdikleri taahhüt dosyasına binaen iskele olması gereken yerin revize imar planına dahil edilmediğini fark etmişlerdir. 
2004 yılındaki planda bulunan iskelenin kendileri için gerekli olması nedeniyle revize planda bu iskelenin korunması amacıyla 25.06.2015 tarihli yazıları ile T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne başvurmuşlardır. Bakanlığın 08.07.2015 tarihli cevaben yazısında ise Tuzla tersaneler bölgesine ait revizyon imar planının onay aşamasına geldiğini bu aşamada yapılacak ilavelerin sürecin uzamasına neden olacağı için talebin plan onayından sonra değişiklik planteklifi olarak münferiden yapılmasını uygun görmüşlerdir.
Yapılan çalışmada; 37 m. uzunluğundaki mevcut iskele alanının bir kısmı iptal edilirken;
110 m. uzunluğunda iskele alanı plana ilave edilmiştir. Yapılan çalışma ile mevcut yapılaşmaya göre imar planı tadilatı hazırlanmış olup gerekli çizim ve gösterimler paftalar üzerinde düzenlenmiştir. Bu çalışma ile; Kuzey Star Shipyard Denizcilik San. ve Tic. A.Ş. Tersanesinin 20.05.2016 tarihinde onanmış imar planındaki yaklaşık 1120 m² lik iskele alanının 25 m² lik kısmı iptal edilerek, bunun yerine yaklaşık 1250 metrekarelik iskele alanı ilave edilmiştir.”   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.