Türkiye’nin ilk münferit gayrimenkul müzayedesinde yüzde 28’lik satış

Türkiye’nin ilk münferit gayrimenkul müzayedesinde yüzde 28’lik satış

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen münferit mülklerin açık artırma sistemiyle satışına olanak sağlayan İSTİHALE, ilk müzayedesini 10 Mayıs Perşembe günü Swissotel The Bosphorus’daki Asuka salonunda gerçekleştirdi.

A+A-

İSTİHALE, ilk müzayedesinde satışa çıkardığı 142 lotun yüzde 28’ini yeni sahipleriyle buluşturarak başarılı bir grafik sergiledi. Kısa amortisman süresiyle öne çıkan konutlar, şeffaf satış yöntemi ile katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Esenyurt ve Beylikdüzü’ndeki mülkler yeni sahiplerini buldu

Mülk satıcıları ile alıcılarını şeffaf kurallar çerçevesinde buluşturan müzayedede kısa amortisman süreleri ilgi çekti. Rasyonel değerlerinin üzerine çıkan gayrimenkul fiyatlarını ve yüksek komisyon ücreti talep eden emlakçıları devre dışı bırakan İSTİHALE, müzayede sistemiyle aylarca satılamayan gayrimenkullerin 1 günde satışını sağladı. İngiltere’de otuz yılı aşkın süredir konut satışında kullanılan açık artırma sistemi Türkiye’de ilk defa uygulandı.

Kısa amortisman süreleri dikkat çekti!

10 Mayıs’ta Swissotel The Bosphorus’da gerçekleşen müzayedeye bankalar, emlak ofisleri, konut projeleri ve mülk yatırımcıları katılım gösterdi.  İSTİHALE Kurucusu Tyla Angelis, müzayedede gerçekleşen durumdan memnuniyetini ise şöyle ifade etti:  “Gayrimenkul pazarının alışkın olmadığı farklı bir satış kanalı olan müzayede sistemini uyguladığımız ilk açık artırma organizasyonumuzda, toplam satışa sunduğumuz 142 lotun yüzde 28’ini yeni sahiplerine teslim ettik. Satışı gerçekleşen mülkler yatırımcısına 10-12 yılda maliyetini geri döndürecek. İngiltere’de ortalama yüzde 75 başarı seviyesiyle gerçekleşen müzayedeleri Türkiye’de yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Balon fiyatları olması gereken seviyelere indireceğiz!’

Angelis, gelecek müzayedelerle ilgili olarak hedeflerinden de bahsetti: “Her müzayedemizde bir önceki başarımızın üzerine çıkarak yüzde 75 satış oranlarını hedefliyoruz. Biz müzayede düzenledikçe, gayrimenkul pazarı da bu sisteme daha fazla adapte olacaktır. Satış hacmimizi artırmamızın ve sektöre rasyonel fiyatlarla sunduğumuz mülklerin sayısını yükselmemizle, Türkiye gayrimenkul sektöründe oluşan balon fiyatları, olması gereken seviyelere indireceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.