Türkiye'nin En Yüksek Hastanesi Karşıyaka'ya Yapılacak

Türkiye'nin En Yüksek Hastanesi Karşıyaka'ya Yapılacak

Karşıyaka'da yıkılan devlet hastanesinin 8 dönümlük arazisinin üzerinde yapılacak 13 katlı 150 yataklı devlet hastanesi Türkiye'nin en yüksek devlet hastanesi olacak. 24 bin metrekare kapalı inşaat yapılacak.

A+A-

Karşıyaka'lı vatandaşların katılımıyla düzenlenen Karşıyaka yeni devlet hastanesi bilgilendirme toplantısına katılan Ak Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli yeni hastane ile ilgili gelinen son noktayı anlattı. 

Kerem Ali Sürekli, “Eski hastanemizin yerine 13 katlı 150 yataklı bir hastane yapmak için hem bakanlığımıza hem de belediyeye başvurduk. Normal şartlarda bakanlık yüksek katlı hastaneye izin vermiyor. Belediye de 13 katlı binaya izin vermiyor. Ama söz konusu Karşıyaka ise herkes fedakarlık yapıyor. Karşıyaka’ya Türkiye’nin en yüksek hastanesini inşa ediyoruz” dedi. Sürekli yeni hastane açılana kadar hastanenin yapılacağı alana prefabrik bir semt polikliniği kuracaklarını, semt polikliniğinin 2 ay sonra hizmete gireceğini ifade etti.

HASTANE AÇILANA KADAR SEMT POLİKLİNİĞİ HİZMET VERECEK

İmar planlarının onaylanması halinde bakanlıktaki süreci bizzat takip edeceğini söyleyen Sürekli sözlerini şu şekilde sürdürdü, , “Planlar onaylanır onaylanmaz sıra bakanlıkta olacak. Büyükşehir onayı verdikten sonra her şey bitmiş oluyor. Ben size garanti veriyorum. Dosyayı bizzat ben takip edeceğim. 150 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanemiz Karşıyaka’ya hayırlı uğurlu olsun. Hastanemiz önce proje, sonra yapım ihalesine çıkacak. İhaleye çıktıktan sonra gerisi kolay hükümet olarak hastaneleri 12 ayda bitiriyoruz.  6 ay süreç bu süreç desek, 1 yıl da hastanenin inşaatı desek 1,5-2 yıl içerisinde hastanemizi açmış olacağız inşallah. Ben de ilçe başkanım da bu süreci takip edeceğiz. Hastane açılana kadar hastane sıkıntısına da çözüm buluyoruz.  Eski hastanenin yerine konteyner’dan bir semt polikliniği açıyoruz. En geç 2 ay içerisinde semt polikliniğimizi açıyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.