Türkiye'de 15 Milyon Yalıtımsız Bina Var

Türkiye'de 15 Milyon Yalıtımsız Bina Var

Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı’nın 7'ncisi İstanbul’da gerçekleşti. Konferansta konuşan GNYAPI Yönetim Kurulu Başkanı A. Bülent Güney Türkiye'de 15 milyon civarı yalıtımsız bina olduğunu söyledi.

A+A-

Konferansta ’Isı Yalıtımının Önemi ve Sağladığı Katma Değer’ teması işlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün katılımı ile gerçekleşen konferansta yalıtım sektörünün önemli isimleri 900’ü aşkın konut yöneticisiyle bir araya geldi.

TÜRKİYE'DE YALITIMSIZ 15 MİLYONA YAKIN KONUT BULUNUYOR"

Konferansın açılış konuşmasını yapan GNYAPI Yönetim Kurulu Başkanı A. Bülent Güney, "Isı yalıtımı bütçemize ekonomi anlamında katkı sağladığı gibi, en büyük etkilerinden bir tanesi sağlıklı ve konforlu bir ortamda yaşamamıza fırsat tanıması. Küf, rutubet, nem gibi problemleri çözebildiği gibi aynı zamanda enerji tasarufu sağlamakta. Bu sadece kışın değil aynı zamanda yazın da klima tarafındaki enerji tasarufunu yaparak büyük bir katkı sağlamış oluyor. Türkiye’de yalıtımsız 15 milyona yakın konut bulunuyor. Bunların her yıl ülkenin cari ekonomisine etkisi 10 milyar doları bulmakta. Biz bu yalıtımsız binaları yalıtmamız durumunda enerji anlamında ülkemizin yüzde 15 oranında tasarruf elde etmemiz mümkün olacak. Onun için gerçekten, böylesine ülkelerin enerjiye önem verdiği bu dönemde ciddi anlamda önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.