Türk Yatırımcılara Lizbon'da Gayrimenkul Yatırımı Fırsatı

Türk Yatırımcılara Lizbon'da Gayrimenkul Yatırımı Fırsatı

Dünyaca ünlü ve Pritzker ödüllü İtalyan mimar Renzo Piano’nun imzasını taşıyan Prata projesi, Portekiz’in başkenti Lizbon’da gayrimenkule yatırım yapmayı planlayan yatırımcıların beğenisine sunuldu.

A+A-

Portekiz’in önde gelen gayrimenkul yönetim şirketlerinden Norfin’in yürüttüğü Prata projesinin ilk aşaması tamamlandı. Portekiz’in başkenti Lizbon’un en iddialı ve büyük mimari projesi olan Prata Evleri 244.000 metrekare inşaat alanı üzerinde 499 lüks konuttan oluşuyor.

Paris’in ünlü George Pompidou Merkezi, Londra’daki Abridge Kulesi ve Osaka Havalimanı gibi uluslararası işleriyle tanınan Pritzker ödüllü İtalyan mimar Renzo Piano’nun kurduğu Renzo Piano Building Workshop’un tasarladığı Prata Evleri, Tagus nehri kıyısındaki ofis ve rezidans çözümleriyle uluslararası yatırımcılara Avrupa’da kazanç fırsatları sunuyor.

Lizbon’un kuzeydoğusunda eski sanayi bölgesinde inşa edilen Prata projesi, modern mimari ile Portekiz kültürünü harmanlayan çizgisiyle tüm Avrupalı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Tek odalı dairelerden 6 odalı dublekslere farklı ihtiyaçlara göre çözümler sunan Prata projesi Lizbon’un en hızlı büyüyen Parque das Nações' bölgesinde konumlanıyor. Proje Avrupa Birliği’nde gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Türk yatırımcılara da avantajlı fırsatlar sunuyor.

Norfin hakkında

Norfin, Lizbon'da gayrimenkul varlıklarını yatırımı ve yönetimi konusunda uzmanlaşmış, lider, bir gayrimenkul yatırım fonu yönetim şirketidir. 1999 yılında kurulan Norfin, şu anda kurumsal ve sofistike özel yatırımcılar adına yaklaşık 1,5 milyar Euro tutarında gayrimenkul projesini yönetmektedir.

Renzo Piano Building Workshop (RPBW) hakkında

Renzo Piano Building Workshop (RPBW), Paris, Cenevre ve New York'ta ofisleri bulunan uluslararası bir mimarlık şirketidir. RPBW 1998 yılında Pritzker Ödülünü alan kurucusu ve mimarı Renzo Piano da dahil olmak üzere 11 ortakla faaliyet göstermektedir. 1981'deki kuruluşundan bu yana Avrupa, Kuzey Amerika, Avustralya ve Doğu Asya'da 120'yi aşkın projeyi tamamlayan RPBW binaları arasında Londra Köprüsü Kulesi (The Shard), Atina'daki Stavros Niarchos Kültür Merkezi, New York'taki Columbia Üniversitesi için yeni kampüs, Paris'teki Palais de Justice ve Whitney Amerikan Sanatı Müzesi yer alıyor. RPBW'nin çalışmalarının olağanüstü kalitesi, Amerikan Mimarlık Enstitüsü (AIA) ve Kraliyet İngiliz Mimarlar Enstitüsü (RIBA) gibi organizasyonlar tarafından verilen ödüller ile tanınmıştır. Önemli ödüller arasında şunlar yer alıyor: Yılın Binası Ödülü (2016) ve AIA Yılın Beş Yıl Ödülü (2013).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.