TOKİ'den 4 Yeni Sanayi Sitesi

TOKİ'den 4 Yeni Sanayi Sitesi

Kayseri ve Bursa'daki sanayi sitesi inşaatlarını tamamlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstabul, Diyarbakır, Bolu ve Aksaray'a 4 yeni sanayi sitesi inşa ediyor. Sanayi sitelerinin inşaat çalışmaları hızla sürüyor.

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin tamamında vatandaşı uygun şart ve koşullarda ev sahibi yapmaya devam ederken, diğer taraftan küçük ve orta dereceli esnaf için önemli bir yatırımı hayata geçirmek için çalışma başlattı. TOKİ bu çerçevede yeni sanayi yerleri için planlamalar yapmaya başladı.

İstanbul, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'daki modern sanayi sitelerinin yapımının hızla sürerken, Kayseri ve Bursa'da inşa edilen sanayi sitesi projelerinin istihdama ve bölgesel gelişime katkı sunlmaya başlandı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planladıklarını bildirdi.

Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde yapımına başlanan Diyarbakır 4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi'yle 4 bin 500 kişinin istihdam edilecek. Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde, proje kapsamında 4 tip 988 dükkanlık yeni bir sanayi sitesi inşaatına başlanırken, Aksaray sanayi esnafı için önemli bir yatırım olan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basılmış durumda. Dev istşhdam ve sanayi devrimi için TOKİ her anlamda devlet desteği ile küçük ve orta ölçekli işletmeler için önemli yatırımları bir bir hayata geçirmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.