TOKİ Niğde Konutlarının İhalesi Yapıldı

TOKİ Niğde Konutlarının İhalesi Yapıldı

TOKİ tarafından Niğde Efendibey Mahallesi'nde hayata geçirilen 944 konutluk projenin ihalesi gerçekleşti.

A+A-

TOKİ tarafından Niğde’nin Efendibey Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında hayata geçirilecek olan 944 konutun ihalesi yapıldı. 27 Aralık Çarşamba günü yapılan ihale kapsamında ayrıca 80 dükkân, 24 derslikli ilköğretim okulu ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi bulunuyor.   

Projede konutlar değişik büyüklüklerde ve 282’si 2 oda 1 salon, 662’si ise 3 oda 1 salon planında tasarlandı. TOKİ ile Niğde Belediyesi arasında imzalanan protokol ile “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” için çalışmalara başlandı. Köhnemiş, çarpık yapılaşmanın bulunduğu ve yeterli sosyal donatı olmayan alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine çağdaş standartlarda nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor.  

Hak sahiplerinin yüzde 88’i ile uzlaşma sağlanan projede hak sahiplerine 23 milyon TL ödeme yapıldı. Projenin genelinde 3 bin 848 konut, 2 anaokulu, 3 ilköğretim okulu, 1 lise, 200 kişilik pansiyon, 2 cami ve dükkânlar yer alacak. Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesine yapılacak toplam yatırım yaklaşık 634 milyon TL olarak belirlendi.  

TOKİ Niğde Efendibey projesiyle yerleşim alanı; dükkânları, okulları, camileri, meydanları, parkları, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda şehre değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.