TOKİ İzmir'de 468 Konutluk Projesini Durdurdu

TOKİ İzmir'de 468 Konutluk Projesini Durdurdu

TOKİ İzmir'in Ödemiş ilçesinde hayata geçireceği 468 adetlik konut projesinin yaşanan ekonomik kriz ve inşaat maliyetlerine gelen zamlardan dolayı durdurdu.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ödemiş’in Zeytinlik Mahallesi’nde hayata geçirilecek proje durduruldu. 468 Adet konut, 1 adet cami ve 1 adet ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini kapsayacak olan projenin inşaatını sürdüren şantiye kaldırıldı.

Proje için geçmiş dönemde yapılan bilgilendirmede sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı belirtilmişti. Ayrıca işin yer teslimi sonrasındaki 600 takvim günü içinde bitirileceği de belirtilmişti.

CUMHURBAŞKANI VE BAKAN AÇIKLAMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklamada, ihalesi yapılan ancak henüz başlamayan projelerin yapılmayacağını duyurdu ve “Şu anki durum bunu gerektiriyor” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, “Bizim olmazsa olmaz projelerimiz bir kere yapılacak ama gereksiz görülecek işler varsa bunları da durdurmasını bileceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

BİR ŞEY DEĞİŞMEZ, 8-10 AY İÇİNDE TEKRAR YAPILIR

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Ülkenin ekonomik probleminden ötürü iş durdu. Cumhurbaşkanımızın başlanmayan işler çerçevesinde verdiği bir talimat var. İş için şantiye kurulmuştu fakat başlama olmamıştı. Bir şey değişmez. 8-10 ay içinde tekrar başlayacağız. İptal olsa da bir şey değişmez. En kısa sürede ihaleye çıkılacak. Daha ortada bina yok, arsa var. Müteahhit işi aldı, yer teslimi yapılacağı noktada şantiyeler kurulmuştu. İş o kadar da hızlı gidiyordu. Ekonomik krizden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili işler durdu. 8-10 gecikmeyle biz bu işi yeniden yaptırırız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.