TOKİ Bursa Emekli Konutları'nın İnşaatı Tamamlandı

TOKİ Bursa Emekli Konutları'nın İnşaatı Tamamlandı

TOKİ tarafından Bursa Nilüfer ilçesi Hasanağa mahallesinde hayata geçirilen 1.201 konutun inşaatı tamamlandı. Bursa Nilüfer emekli konutlarında 5 bin kişi yaşayacak.

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ), merkez Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde, emeklilere özel olarak bin 201 konut projesinin inşasını tamamladı.

Habetürk Gazetesi'nde yer alan habere göre emeklilere özel olarak yapılan ve bin 201 daireden oluşan proje, Türkiye´de ilk olmasıyla ön plana çıkıyor. Hak sahibi vatandaşlar konutları ilk kez gezdi ve projeye duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.

Bu projeyle birlikte ev sahibi olan ve çok mutlu olduğunu dile getiren 67 yaşındaki işçi emeklisi Hüsnü Gündoğan, "Şimdiye kadar evim olmadı, şimdi evim oldu Allah´a şükür. Sağolsun devletimiz, biz emeklilere  TOKİ  evleri yaptırdı. Evlerimiz çok muhteşem, çok muazzam. Allah devletimize zeval vermesin. Evi olmayanlara da Allah ev nasip etsin. Çok mutluyum herkesin bu mutluluğu tatmasını isterim. Evlerimizin içi de güzel, evlerimiz dört dörtlük" dedi.

"KONUTLARDA 5 BİN EMEKLİ YAŞAYACAK"

Projenin özellikle bir yönüyle öne çıktığını dile getiren Erkan Kayış, "TOKİ´nin emeklilere özel yaptığı bir inşaat bu, emeklilere ait ilk özel yaptıkları iş bu o yüzden emsal oluyor. Projenin içinde 6 tane oyun parkı var, 3 cami, 3 büfe var. Bildiğiniz sosyal donatı merkezi yapılmış durumda. Eski deyimle bir mahalle yaratılmış durumda. Yaklaşık 5 bin emekli vatandaşımız konutlarda yaşayacak. Diğer illere de bu emsal olacak ve örnek proje olarak devam edecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.