TOKİ Bitlis'te 3 bin 699 Konut İnşa Etti

TOKİ Bitlis'te 3 bin 699 Konut İnşa Etti

TOKİ Bitlis şantiyelerini ziyaret eden TOKİ başkanı Mehmet Ergün kente 3 bin 966 konut inşa ettiklerini söyledi. Ergün devam eden projelerin tamamlanmasıyla yatırım rakamının 566 milyon TL'ye ulaşacağını söyledi.

A+A-

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bitlis ve Batman şantiyelerinde incelemeler yaptı. İlk olarak Bitlis’te inşası tamamlanma aşamasına gelen İl Özel İdaresi Hizmet Binası, Ticaret Merkezi, 24 Daireli Lojmandan oluşan projenin şantiyesini inceleyen Turan, “TOKİ olarak kamu kurum ve kuruluşlarımızın binalarını da inşa ediyoruz. Bitlis İl Özel İdaresi binası tamamlanma aşamasına geldi. Binanın hizmete açılması ile vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilecek” diye konuştu.
 
Bitlis’te 3 bin 966 konut inşa ettiklerini söyleyen Turan,  “Bitlis’te ayrıca 2 hastane,  sağlık ocağı, 9 cami,4 lise, 4 ilkokul, 5 ticaret merkezi, 4 pansiyon, 3 kamu hizmet binası ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Bitlis ilimizde yaklaşık 566 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız” dedi.

Hasankeyf’te yerel mimari ile konut üretimi

Batman Hasankeyf’te inşası devam eden 390 konutluk projenin şantiyesinde incelemeler yapan Turan, projenin yerel ve yatay mimari ile inşa edildiğini açıkladı. Konutların tamamlanması ile yeni bir yaşam alanın ve yeni bir mahallenin oluşacağını belirten Turan, projenin örnek teşkil edeceğini de söyledi. 
 
Batman’da 4 bin 687 konutun yapımını tamamladıklarını söyleyen Turan, yapımını devam eden 710 konut ile 5 bin 397 konut rakamına ulaşacaklarını açıkladı. Batman’da okuldan, hastaneye, spor salonundan yurtlara kadar birçok yatırım yaptıklarını dile getiren Turan konuyla ilgili olarak, “4 hastane, 2 sağlık ocağı, 4 spor salonu, kütüphane, 5 cami,6 lise, 9 ilkokul, 5 ticaret merkezi ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Batman ilimizde yaklaşık bir milyar 113 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız. Bütün hizmetlerimiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.