TOKİ 2018 İstanbul Projeleri

TOKİ 2018 İstanbul Projeleri

TOKİ 2018 yılında İstanbul'da hayata geçireceği projeleri açıkladı. TOKİ Tuzla, Kayabaşı, Silivri ve Hoşdere projelerine bu yıl içerisinde başlayacak.

A+A-

Toki Başkanı Ergün Turan, İstanbullulara yeni konut müjdesi verdi. AA Finans Masası’na konuk olan Turan, İstanbul’da Tuzla, Kayabaşı, Silivri ve Hoşdere’de yeni projeler yapacaklarını açıkladı.

TOKİ SİLİVRİ PROJESİ MART’TA BAŞLIYOR
İstanbul’da sosyal konut üretmekten vazgeçmediklerini belirten Turan, bin 400’e yakın konuttan oluşan Silivri projelerine Mart ayının ortalarında başlamayı planladıklarını söyledi. Turan, Toki Silivri projesinde bu yıl içinde kuraları çekerek seneye de teslim edeceklerini açıkladı.

KAYABAŞI VE HOŞDERE ARASINA BİN KONUT 
2018 yılı içerisinde Kayabaşı ve Hoşdere arasında bine yakın konuta başlayacaklarını vurgulayan Turan, Tuzla’da da orta ve dar gelir grubuna sosyal konut yapacaklarını söyledi.

2018’DE İSTANBUL’DA 4 BİN YENİ KONUT 
Toki Başkanı Ergün Turan, 2018’de İstanbul’da 3 bin 500-4 bin konut arz edeceklerini açıkladı.

ŞEHİR MERKEZİNE YAKLAŞTIKÇA FİYATLAR YÜKSELECEK
İstanbul projeleri arasında Silivri’deki konutların fiyatlarının daha uygun olduğuna dikkat çeken Turan, şehir merkezine yaklaştıkça fiyatlar biraz yükselecek dedi.

Geçen yıl ürettikleri 2 bin konut için 42 bin başvuru aldıklarını belirten Turan, demek ki fiyatlarımız makul diye konuştu. 
Vatandaşın İstanbul'daki TOKİ konutlarının daha ucuza satılması yönünde beklentisi olduğuna işaret eden Turan,:"Biz bunu daha ucuza sattığımızda, o bölgede oluşmuş fiyat var... Kayabaşı bölgesinde 250 bin liraya konut sattığımızı düşünelim. Halbuki o bölgede aynı evsaftaki daire 450-500 bin lira. Kurada kendisine konut çıkan vatandaşa sanki piyangodan para çıkmış gibi oluyor. Onu alan vatandaşımız satış yasak olmasına rağmen, kendi arasında el değiştirmeye başlıyor. Bizim amacımız vatandaşımızın yerleşme sorununu çözmek. Yoksa bizden her yerden konut alan vatandaşımız 10-20 bin lira kazanıyor zaten. Dolayısıyla mecburen orada daire fiyatlarını makul bir seviyede tutmak zorundayız. Yoksa orada da bir haksızlık meydana çıkmış zorunda olur."ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.