Temeli 24 Yıl Önce Atıldı 2 Ay Sonra Açılacak

Temeli 24 Yıl Önce Atıldı 2 Ay Sonra Açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın temelini 24 yıl önce attığı Bornova Kültür Merkezi uzun süre atıl durumda bekletilmişti. İnşaat çalışmalarına 3 yıl önce hız verilen kültür merkezi 2 ay sonra açılacak.

A+A-

İlk olarak 1987 yılında tahsise alınan ve 1993 yılında ihalesi yapılan Bornova Kültür Merkezi, ödenek sorunları yüzünden defalarca dururken, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2015 imzalanan sözleşmenin ardından inşaatı hızlandırdı. Ergene Mahallesi'nde yıllarca atıl halde bulunan 38 bin metrekarelik alanda son revizyonlarla birlikte 11 bin 372 bin metrekare oturma alanı oluşturuldu. Son yapılan ihaleyi kazanan şirketin inşaatın yüzde 90'ını bitirdiği ifade edildi. Bakanlık, Bornova Kültür Merkezi'nin 2 ay içinde hizmete gireceğini duyurdu. Kaba inşaatın tamamlanmasıyla silüeti ortaya çıkan merkezin girişine de büyük bir havuz yapılacak.

İzmirliler'in büyük heyecanla beklediği Kültür Merkezi'nde İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü binaları yer alacak. Merkezde 900 kişi kapasiteli büyük salon, 400 kişilik çok amaçlı salon, 344 kişilik küçük salon bulunacak. Ayrıca merkezde iki katlı kafeterya, kitap şatış alanları, sahne alacak sanatçılar için 18 kulis odası, idari bölümler, ofisler ve 144 araçlık otopark da mevcut olacak. Modern mimari ile yapılan Bornova Kültür Merkezi'nde tüm havalandırma ve ısıtma sistemleri, soğutma grupları ileri teknoloji ile donatılacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.