Tapusu Olmayana Yapı Kayıt Belgesi Verilecek

Tapusu Olmayana Yapı Kayıt Belgesi Verilecek

Hükümetin 13 milyon bağımsız birimi kapsayan imar affı kanununda detaylar netleşmeye başladı. Meclise gelen ve bu hafta görüşülmeye başlanacak olan kanuna göre tapusu olmayanlara yapı kayıt belgesi verilecek.

A+A-

Hükümet, devletle ihtilaflı olan 16 milyon bağımsız birimin tapu sorununu çözecek yeni ve büyük bir çalışma başlattı.  Yapıların yüzde 60'ını oluşturan konut ve dükkan gibi taşınmazların imar tapusu yerine yalnızca arsa payı tapusu olması sebebi ile yaşanan sorun da bu şekilde çözülmüş olacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hazırladıkları Yapı Kayıt Belgesi çalışmasının Türkiye'deki yaklaşık 25-26 milyon civarında bağımsız birimin yüzde 60'ını ilgilendirdiğini dile getirerek, "Vatandaşlar bu yapılarını bize bildirdikten sonra belli bir ücreti ödeyecek" dedi.

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre; Bakan Özhaseki artık kentsel dönüşüm için yüzde 100 yerli malzeme kullanılan belediyelere de yüzde 0 faizli kredi vereceklerini de açıkladı. 

Bakan Özhaseki, bu çalışmanın bir hafta gibi kısa bir sürede Meclis'e gelebileceğini anlattı. Şu anda 13 milyon bağımsız birimin devletle ihtilaflı olduğunu kaydeden Özhaseki, "Vatandaş nezdinde bu konu 6 aydır tartışılıyor. Çünkü 6 aydır biz çalıştığımız için bu dışarıya yansıdığından dolayı çok söylenmeye başladı. En son 2 haftadır da Kemal Kılıçdaroğlu bu çalışmayı ya bilerek veya bilmeyerek Pendik ile ilgili 'tapularınızı vereceğiz' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.