Sümerbank Halkapınar Arazisi Meclis Gündeminde

Sümerbank Halkapınar Arazisi Meclis Gündeminde

Sümerbank Basma Fabrikası’na ait yıkılmış tesislerin yer aldığı Halkapınar’daki arazi meclis gündemine taşındı. CHP İzmir milletvekili Murat Bakan arazinin Büyükşehir'e tahsis edilmesi için önerge verdi.

A+A-

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, çürümeye terk edilen Cumhuriyet tarihinin simgeleri arasında yer alan Türkiye’deki ilk fabrikalardan olan Sümerbank’ın İzmir’deki eski tesislerini TBMM gündemine taşıdı ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredin” dedi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’den milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Daha evvel tarihi Elektrik Fabrikası için yaptığı çağrıyı, Cumhuriyet’in simgesi Sümerbank Fabrikası’nın alanı için yineleyen Bakan, “Tarihi binaların ve kentin hafızasının ‘özelleştirme’ adı altında yok edilmesinin önüne geçilmelidir! Tarihi Elektrik Fabrikası ile Sümerbank’ın tesislerinin bulunduğu alan, kamu yararına değerlendirilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.