Suat Çalbıyık Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu’nun Yeni Başkanı Seçildi

Suat Çalbıyık Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu’nun Yeni Başkanı Seçildi

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu’nun (YÜF) 18 Nisan 2018 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu’nda, Başkanlığa oy birliği ile Oyak Holding Çimento, Beton ve Kağıt Grup Başkanı Suat Çalbıyık seçildi.

A+A-

6 üye Birlik ile faaliyet gösteren ve ülke çapında 91 bin 350 kişiye doğrudan, yaklaşık 700 bin kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlayan YÜF, 2017 yılında yaklaşık 10 milyar dolar ciro elde ederek Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor.

Dünya genelinde 7 entegre çimento fabrikası, 3 öğütme/paketleme tesisi, 50’nin üzerinde Hazır Beton tesisi, 1 entegre kağıt ve kağıt torba üretim tesisi ile 3 agrega terminali bulunan Oyak Çimento, Beton, Kağıt Grup Başkanı olan Suat Çalbıyık ,görevi Eylül 2014’ten bu yana YÜF Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Şefik Tüzün’den devraldı.

Tüzün, yaklaşık 3,5 yıldır başarıyla devam ettirdiği Yönetim Kurulu Başkanlığı makamını görev süresi dolması sebebiyle Suat Çalbıyık’a devretti. YÜF’ün 5. Başkanı olan Çalbıyık, Türkiye çimento sektöründe faaliyet gösteren ve bünyesinde bulunan 7 entegre çimento üretim tesisi ile sektörün en önemli aktörlerden biri olan Oyak Çimento, Beton, Kağıt Grubu Başkanı olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.