Silivri Fatih ve Cumhuriyet Mahalleleri imara açılıyor!

Silivri Fatih ve Cumhuriyet Mahalleleri imara açılıyor!

Silivri'nin Fatih ve Cumhuriyet mahallesinde bazı bölgelerin imara açılmasına olanak veren binlik planlar askıya çıktı. Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi 1 aylık askı sürecinin ardından imara açılacak.

A+A-

Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan, Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selymbria Antik Kenti Nekropolü 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. 12.07.2017 tarih ve 1105 sayılı kararı ile kabul edilip, 24.07.2017 tarihinde İBB Başkanlığı tarafından onaylanan plan, 1 ay süresince askıya çıkarıldı. Askı süreci içerisinde vatandaşlar Silivri Belediyesi imar sorgulama masası ve Planlama Biriminden parsellerinin durumu ile ilgili bilgi alabilecek ve varsa itirazlarını yapabilecek.

Önümüzdeki günlerde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fatih Mahallesi’nde imar planlarıyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek. 

FATİH MAHALLESİ'NDE 24 YILLIK HASRET SONA ERİYOR

1993 yılından beri imara kapalı olan, 2005 ve 2008 yıllarında kısmen yapılaşmaya izin verilen Silivri Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi, askı sürecinin ardından imara açılacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.