Siemens-Türkerler- Kalyon Ortaklığından Aliağa'ya 50 Milyon Euro'luk Yatırım

Siemens-Türkerler- Kalyon Ortaklığından Aliağa'ya 50 Milyon Euro'luk Yatırım

Ağustos 2017'de gerçekleştirilen Rüzgar Enerjisi İhalesini kazanan Siemens-Türkerler- Kalyon konsorsiyumu Türkiye’nin 5 ayrı bölgesinde 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Konsorsiyom Aliağa'da 50 milyon Euro'luk tesis kurma kararı aldı.

A+A-

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne (ALOSBİ) dev bir yatırım geliyor.

İlkses Gazetesi'nden Kenan Yeşil'in haberine göre, Geçtiğimiz yıl yapılan ve yenilenebilir enerji ihalesini kazanan Siemens-Türkerler- Kalyon Konsorsiyumu, bir yıl aradan sonra dev yatırımı Aliağa’ya yapma kararı aldı. Konsorsiyum, rüzgar kanadı üretimi için Ege Bölgesi ile Ankara arasında yatırım yapma konusunda gidip gelirken son olarak Aliağa’da karar kılınması ile bölgeye heyecan geldi. 50 milyon Euro’luk yatırımın bir yıl içinde bitirilmesi planlanırken, 200 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Konsorsiyumun bu kararından son derece mutlu olduklarını ve Aliağa’ya Siemens gibi bir dev markayı getirmenin önemli olduğunu belirten ALOSBİ Başkanı Haluk Tezcan, “Uzun süredir bu yatırımın bölgemize yapılması konusunda taleplerimizi iletiyorduk. Israrımızın karşılığını almaktan dolayı çok mutluyuz. Konsorsiyum, yatırımın ALOSBİ’de yapılması konusunda karar verdi. Sözleşmeleri yaptık. Daha güzel ve büyük yatırımları ALOSBİ’ye kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SÖZLEŞMELER YAPILDI

Son dönemde çok uluslu şirketlerin Türk ortaklarıyla birlikte ALOSBİ’de yer almasının Aliağa’yı bir çekim merkezi haline getirdiğini belirten Haluk Tezcan, “Buraya gelen firmalardan bize güzel bir haber daha geldi. Bilindiği gibi rüzgar jeneratörü üretimini Siemens-Türkerler- Kalyon Konsorsiyumu ihaleyi aldı. Onlar da yatırım için Ege Bölgesi ile Ankara arasında yatırım yapma konusunda düşünceleri vardı. Bu düşüncelerini de İzmir’de gerçekleştirmeleri konusunda biz iki yıldır çok ısrarcı olduk. Yatırımın İzmir’e yapılmasını ve İzmir’de ikamet edilmesi konusunda talepkar olduk. Bu talebimizin karşısında ALOSBİ’de yatırımın olabilirliğini ifade ettik. Uzun bir sürenin ardından konsorsiyum rüzgar kanadı üretimini ALOSBİ’de yapma kararı aldı. Sözleşmeleri yaptık. Büyük firmalardan oluşan konsorsiyumun bölgemize yatırım yapacak olmasından dolayı son derece mutluyuz. Daha güzel ve büyük yatırımları ALOSBİ’ye kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini kazanan Siemens-Türkerler- Kalyon Konsorsiyumu ilk yatırımını Aliağa’ya yapıyor. Rüzgar türbini kanadı üretecek konsorsiyum yeni fabrika için altyapı çalışmalarına başladı. Derebeton tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.