Seferihisar'da İptal Edilen İmar Planları Yeniden Askıda

Seferihisar'da İptal Edilen İmar Planları Yeniden Askıda

Mahkeme kararıyla iptal edilen Seferihisar Çolakibrahim mahallesinde 168 ada ile 114 parselin iptal edilen imar planları yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı. 29.256 metrekare olan konut alanı 34.808 metrekareye çıkarıldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 ocak 2016 tarihinde Seferihisar Çolakibrahim mahallesinde yer alan 168 ada ve 114 parselin 1/5000 ölçekli nazım imar planlarını onaylayladı. İmar planları ekim 2016'da askıya çıkarıldı. Suena tur. ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. askıya çıkarılan imar planlarına itiraz etti. Ancak şirketin yaptığı itirazlar büyükşehir belediyesi tarafından reddedildi. Şirket imar planı değişikleriyle ilgili İzmir 5. idare mahkemesinde dava açtı. 1 yıl süren mahkeme sonucunda imar planları ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı.

İzmir Büyükşehir belediyesi mahkemenin iptal ettiği imar planlarını tekrar düzenleyerek askıya çıkardı. Planlar 2 nisan tarihine kadar askıda kalacak.

KONUT ALANI ARTIRILDI

Mahkeme, bazı konut alanlarını 'çok seyrek konut alanı' ilkesiyle hareket edip yeşil alana çevirmesi konusunda büyükşehiri haksız buldu ve imar planlarının yenilenmesini istedi. İmar planları mecliste görüşülerek yeniden düzenlendi. En son hazırlanan imar planına göre 29.256 metrekare olan konut alanı 34.808 metrekareye çıkarıldı. 24.147 metrekare olan yeşil alan ise 16.291 metrekareye düşürüldü. Yeni planlarda 4.425 metrekare belediye hizmet alanı, 6.566 metrekare ise ibadet alanı olarak ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.