Seferihisar'a Yeni Devlet Hastanesi Yapılacak

Seferihisar'a Yeni Devlet Hastanesi Yapılacak

Seferihisar'a yeni devlet hastanesi yapılması için ilk adım atıldı. Seferihisar Belediye meclisi hastanenin yapılacağı yer belli oldu. Düzce mahallesinde İzmir-Seferihisar yolu üzerindeki 38 dönümlük arazinin imar planı onaylandı.

A+A-

İzmir'in Seferihisar ilçesine yeni devlet hastanesi inşa edilmesi için çalışmalar başladı. Hastane yeri, Belediye Meclisi’nde onaylandı. Yeni hastane İzmir-Seferihisar yolu üzerindeki Düzce Mahallesi’ne yapılacak.

Seferihisar Belediyesi tarafından inşa edilecek hastane 8 dönüm arsa alanı üzerinde yükselecek. Hastane için Büyükşehir Meclisi’nde yapılacak imar değişikliği onayından sonra, arazi, hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına sunulacak.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, hastane yapımının Seferihisar için çok önemli olduğunu söyledi. Soyer, “Sayın Kaymakamımız İlhan Abay, yeni hastane yapımı için bir süredir uygun yer arandığını, İzmir – Seferihisar yolu üzerinde Düzce sınırları içinde 8 dönümlük bir sağlık tesisi alanı bulunduğunu ama bu arazinin yetersiz olduğunu söyledi. Bunun üzerine, 8 dönümün içinde bulunduğu 38 dönümlük arazinin tamamının imar durumunun değiştirilmesine ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Ağustos ayı meclis gündemimizde konuyu değerlendirdik. İmar komisyonuna gönderilen kararı bir an önce çıkartmak, önümüzdeki aya bırakmamak için meclis toplantımıza ara vererek İmar Komisyonu’nun toplanmasını istedik. Ardından oy birliğiyle aldığımız kararla 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği için kararı Büyükşehir Meclisi’ne gönderdik. Dilerim oradan da hızla onay kararını çıkartır ve Bakanlığa sunarız.Bu vesileyle bundan 20 yıl önce Seferihisar’a hastane yaparak büyük bir hizmete imza atan Seferihisar’ın hamisi Necat Hepkon’a da çok teşekkür ediyorum. O günün şartlarında Seferihisar için büyük bir hayali gerçekleştirmişti. Ama aradan geçen 20 yıllık sürede teknoloji gelişti, Seferihisar’ın nüfusu 17 binden 40 bine çıktı ve hastane ihtiyaçlara yetişemez hale geldi. Yeni yapılacak hastane bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.