Savanda Göleti’nin Kıyısına  “Tabiat Park” Kuruluyor

Savanda Göleti’nin Kıyısına “Tabiat Park” Kuruluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile İzmir Kemalpaşa’da inşa edilen Savanda Göleti bölgenin bir anda kaderini değiştirdi. Sağladığı can suyu ile kiraz üreticilerinin yüzünü güldüren gölet doğal güzellikleri ile de vatandaşlar

A+A-

Kemalpaşa Savanda Göleti İzmir’in yeni cazibe merkezi olma yolunda.. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun özel talimatı ile Nazarköy Mahallesi yakınlarındaki Savanda Deresi üzerinde projelendirilen gölet, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce 2015 yılında tamamlandı.

1.25 milyon m3 depolama hacmine sahip olan Savanda Göleti 1630 dekar verimli tarım arazisine can suyu sağlamaya başladı. Temelden yüksekliği 22.5 metre olan gölet özellikle kiraz ve zeytin üreticilerinin yüzünü güldürürken; bölge çiftçisine bu yıl yaklaşık 1 milyon 638 bin lira ek gelir sağladı.

Yarattığı verim artışı ve sulama maliyetlerini ucuzlatmasıyla bölge çiftçisinin gözbebeği haline gelen Savanda Göleti; iklimi ve doğasıyla da İzmirlilerin kısa sürede dikkatini çekti. Vatandaşların özellikle haftasonları stres atıp, dinlenmek için tercih ettiği bölgedeki arazi fiyatları kısa sürede değerlenirken; çevrede özel inşaat projeleri başladı. Otel ve kahvaltı salonları açıldı.

Kemalpaşa Belediyesi ise Savanda’nın ününe ün katacak özel bir proje yürütüyor. Göletin kenarında ki yaklaşık 200 dönümlük alanda anfi tiyatro, çocuk oyun alanları, balık restoran, büfeler, iskele ve kıyı şeridine 3.5 kilometre yürüyüş alanları yapılacak.

Yarattığı sulama imkanlarıyla bir yandan Kemalpaşalı çiftçilerin yüzünü güldüren Savanda Göleti “Tabiat Park” tamamlandığında İzmirlilere de doğa ile iç içe elit bir ortamda dinlenip eğlenme fırsatı sunacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.