Piramit İnşaat Çamdibi’ne 680 Konut Yapacak

Piramit İnşaat Çamdibi’ne 680 Konut Yapacak

Piramit İnşaat yönetim kurulu başkanı Muharrem Çelik Çamdibi’nde kentsel dönüşüm kapsamında 3 etapta 680 konut inşa edeceklerini söyledi. Piramit İnşaat’ın Çamdibi’ndeki ilk projesi Pine Life satışa çıkmaya hazırlanıyor.

A+A-

Konak ve Karşıyaka’da projeler üreten Piramit İnşaat 2013 yılından bu yana Çamdibi’ne yoğunlaştı. Refik Tulga Caddesi’nin bulunduğu adada ilk kez kentsel dönüşüm çalışmasına başlayan Piramit İnşaat gelecek 10 yılda burada projeler üretmeyi hedefliyor. Bu bölgeye geldiklerinde hiçbir kentsel dönüşüm  çalışmasının  olmadığını, bölgede sadece sanayi yapıları ile gecekondular olduğunu belirten Muharrem Çelik, “Bizim buraya gelmemizden sonra İstanbul ve İzmir’den birçok büyük firma buraya gelmeye başladı. Piramit İnşaat’ın Çamdibi’ne katkısı çok büyük” dedi.

muharrem-celik.jpg

3 ETAPTA 680 KONUT YAPACAK

Çamdibi’nde 5 yıldır çalışma yürüttüklerini ve bölgeye hakim olduklarını belirten Muharrem Çelik şunları söyledi, “Burada 3 etapta 680 konut inşa edeceğiz. Birinci etapta 250, İkinci etapta 150, üçüncü etapta ise 280 konut hayata geçireceğiz. Bu sayıyı ilerleyen dönemlerde artırmayı hedefliyoruz. İlk projemiz 156 konut 2 ticari alandan oluşan Pine Life şu anda ruhsat aşamasında. 1-2 ay içerisinde satışa çıkmayı planlıyoruz. 10 yıl boyunca Çamdibi’nde proje geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu projelerimizi kentsel dönüşüm olarak hayata geçirdiğimiz için emek çok fazla. Tüm hak sahiplerini tek tek ikna edip sözleşme imzalıyoruz. Zor olmasına rağmen bu bölgeye giren ilk firmayız. Biz bu bölgeye girdikten sonra İstanbul ve İzmir’den büyük inşaat firmaları da gelmeye başladı. Bu anlamda Piramit İnşaat’ın Çamdibi’ne katkısı çok fazla.

pine-life-camdibi.jpg

CESARET VE DOĞRU PROJE ÇOK ÖNEMLİ

Çamdibi’nde dönüşümün geç başladığını belirten Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bizim proje yaptığımız adada hiçbir kentsel dönüşüm çalışması olmamış. Hiçbir firma buraya uğramamış. Biz hiç korkmadık. Geldik buradaki hak sahipleriyle görüştük ve çalışmalarımız çok olumlu geçti. Burası için geç kalınmış ama daha çok geciktirilmemeli. Burası şehrin merkezi. Ulaşım olanakları, sosyal olanakları çok iyi. Buraya doğru projeler yapılmalı. Konak ve Karşıyaka’da da proje üretiyoruz. Ama gelecek 5-10 yılda bütün yatırım planlarımızı Çamdibi üzerine kurduk. Buraya ilk geldiğimizde Piramit İnşaat buradan yer topluyor da burada ne var gibi söylemler kullanıldı. Biz geldikten sonra İstanbul’un en büyük firmalarından biri olan Dap Yapı bizim projemizin yan tarafında bir projeye başladı. Birçok firma da bu bölgede yer arayışına girdi. Biz buranın gelişmesinde öncülük yaptık. Biz 2013 yılında buraya geldiğimizde sadece sanayi ve çarpık kentleşme vardı. Biz proje üretmeye başladığımızda cesaret ve doğru projenin çok önemli olduğunu gördük. Burada güvenlikli, sosyal alanları geniş, ferah projelere ihtiyaç olduğunu gördük. Bizim ve gelecek olan firmaların projeleriyle bu bölge çok daha fazla gelişecek”

pine-life-projesi.jpg

BU BÖLGEYE DOĞALGAZI GETİRDİK, BÜYÜK FİRMALARI GETİRDİK

Çamdibi’nde imar yoğunluğunun yüksek olduğunu belirten Çelik bölgede birçok ilke imza attıklarını söyledi. Çelik şunları söyledi, “Buranın mevcut altyapısı kaldırmıyor. Bunun için belediyeye müracaat ettik ve müracaat ettikten sonra gördük ki burada doğalgaz da yok. İzmirgaz’a da müracaat ettik ve Refik Tulga caddesine doğalgaz getirdik. Bizim projemiz ilkleri başardı. Bu bölgeye doğalgazı getirdi, bu bölgeye büyük firmaları getirdi ve bu bölgenin katma değerini 3-5 kat artırdı” dedi.

VATANDAŞ EVİNİ SATMASIN

Çamdibi’nde yaşayan vatandaşlara evini satmamayı tavsiye eden Çelik nedenini şu şekilde açıkladı, “Biz burada yer toplarken vatandaşın evini elinden almıyoruz. Burada satın alma yerine kat karşılı teklifiyle gidiyoruz. Evinin değerinin 5 kat artacağını anlatıyor ve satmaması gerektiğini söylüyoruz. Buradaki bir gecekondunun değeri 100-150 bin lirayken proje tamamlandıktan sonra daire fiyatları 500 ile 750 bin TL arasında olacak. İlla evini satmak isteyenler olursa ancak onları satın alıyoruz. Hatta bu müteahhitlerin işine geliyor ama ben buradaki mülk sahiplerinin evlerinin satmaması, onun yerine kat karşılığı vermesini tavsiye ediyorum. Evini şu anda satsa bu bölge henüz yeterince değerlenmediği için ucuza gidecek. Ancak kat karşılığı verirse yapılacak projeden alacağı ev 5 kat değerlenecek. Bu yüzden buradaki mülk sahiplerinin kat karşılığı inşaat tekliflerine yönelmesi gerektiğini düşünüyorum”

pine-life.jpg

5 YIL İÇERİSİNDE DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLAR

Çamdibi mahallesinin Kamil Tunca Caddesi, otogar ve Yeşilova bölgesinde dönüşümün hızlı olmasına rağmen proje yaptıkları bölgede geç kalındığını belirten Çelik, “Bu bölgede dönüşümün geç başlamasının nedeni parseller çok küçük ve bu parsellerde bölündüğü için insan sayısı çok fazla. 150 metrekarelik bir parsel ikiye bölünmüş 75 metrekarelik 2 yapı inşa edilmiş üzerine de 3 kat çıkmış. İnsan buraya gelince ilk başta negatif bakıyor. Ben bu kadar konutu nasıl satın alabilirim veya kat karşılığı nasıl anlaşabilirim diye düşünüyor. Başka firmalar buraya girmeye cesaret edemezken biz gidip mülk sahipleriyle anlaştık. Onlar da bu dönüşümden karlı çıkacaklarını anlayınca hiçbir sorun kalmadı. Burada çok yoğun bir talep var. İnşaat firmaları buraya akın ediyor. Burasının 5 yıl içerisinde kentsel dönüşümü tamamlayacağını düşünüyoruz. Yükseklik serbest olduğu ve blok nizam olduğu için buranın dönüşümü çok hızlı olacak.

PİNE LİFE PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR

Piramit İnşaat’ın Çamdibi’ndeki ilk projesi Pine Life projesinin önümüzdeki aylarda satışa çıkması planlanıyor. Pine Life projesi 17 ve 19 katlı 2 blok olarak yükselecek. 156 konut ve 2 dükkanın yer alacağı projede her katta 5 daire yer alacak. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alacak. Henüz ruhsat aşamasında olan projenin birkaç ay içerisinde satışa çıkması planlanıyor.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum