Pekerler Grup İzmir Projesinin Adı Belli Oldu

Pekerler Grup İzmir Projesinin Adı Belli Oldu

Pekerler Grup iştiraki Pekintaş Yapı ve Burakcan İnşaat'ın Alsancak'ta hayata geçirdiği 2.2 milyar liralık karma projenin ismi 'ALLsancak' olarak açıklandı. Proje 36 ayda tamamlanacak.

A+A-

Allsancak Projesi, Emlak Konut GYO ve Pekerler Grup bünyesinde faaliyet gösteren Pekintaş Yapı & Burakcan İnşaat’ın iş ortaklığı ile hayata geçirilecek. Proje, Tarihi Alsancak Garı’nın tam arkasında, Alsancak stadyumuna komşu olan eski Tariş fabrikalarının olduğu araziyi kapsayan, birbirine komşu 5 parselden, toplam 78 bin 500 metrekarelik bir alanda yükselecek.

İzmir yaşam tarzı ve dinamiklerine uygun, insan odaklı, daha fazla yaşam alanı ve peyzaj alanlarını içinde barındıran ve bina tipleri ile daha rahat bir yaşam tarzını beraberinde getirecek, modern İzmir’e yakışacak ALLSancak Projesi’nin 36 ayda tamamlanması planlanıyor. Proje, 2,2 milyar TL yatırım bedeli ile yükselecek.

Geçtiğimiz yıllarda, hastaneler, alışveriş merkezleri, ticari binalar, konut kompleksleri, üniversite kampüsleri, eğitim kompleksleri, spor kompleksleri, sanayi tesisleri, altyapı işleri, istinat yapıları, otoyollar, tüneller, viyadükler, restorasyon işleri ve sosyal tesisler inşa eden Pekerler Grup, Türk inşaat sektörünün en başarılı şirketleri arasında yer alıyor.

Konuta odaklanan Pekerler ilk adımı İzmir Alsancak’ta atıyor

Sektöründe gerçekleştirilmesi en zor projeler arasında yer alan hastane inşaatlarındaki başarısıyla bilinen Pekerler Grup, tecrübelerini konut inşaatlarına taşımaya hazırlanıyor. Grup, artan deprem riski ve kentsel dönüşüm ihtiyacı ile birlikte konut alanına daha fazla odaklanarak, özellikle deprem riskinin daha yüksek olduğu bölgelere yönelik projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Emlak Konut GYO ile Pekerler Grup bünyesinde faaliyet gösteren Pekintaş Yapı & Burakcan İnşaat’ın iş ortaklığının ihalesini kazandığı Allsancak Projesi, bölgede bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük inşaat projesi olacak.

İzmir’in kentsel dönüşüm hariç her yıl 35-40 bin civarı konut ihtiyacının olduğunu söyleyen  Pekerler İnşaat  Genel Koordinatörü Özgür Peker, “İzmir Türkiye’nin en önemli ve en hızlı gelişen kenti olmaya aday, potansiyeli çok yüksek bir kentimiz. Yapımı devam etmekte olan otoyolun 2019’da bitmesi ile büyükşehirlerin kesişme noktası olacak. İstanbul’dan üç saatte İzmir’e ulaşılırken Ankara-İzmir hızlı tren hattı da sınırları kaldıracak. İzmir, Knight Frank Global Residential Cities İndeksi’nin araştırmasına göre dünyada emlak fiyatları en çok artan şehirlerarasında geçen yıl yüzde 18,5 oranı ile ikinci sırada yer aldı. Nitelikli göçün artması, her geçen gün artan proje sayısı, yükselen değer artışı ile İzmir yatırımcının da yüzünü güldürecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.