Özkaya: Karabağlar'da 30 Yıldır İmar Sorunu Devam Ediyor

Özkaya: Karabağlar'da 30 Yıldır İmar Sorunu Devam Ediyor

ASKON İzmir şubesi ve Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) üyelerinin katılımıyla düzenlenen inşaat sektörü iş geliştirme toplantısında konuşan KAMİDER başkanı Hasan Özkaya Karabağlar'da 30 yıldır imar sorununun devam ettiğini söyledi

A+A-

ASKON İzmir Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşen programda, ASKON İzmir Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Terzi, KAMİDER Başkanı Hasan Özkaya, ASKON ve KAMİDER üyeleri katıldı. Toplantı tanışma ,ikili iş görüşmeler ve sektörün problemleri ve çözüm önerileri konuları konuşuldu.

KAMİDER Başkanı Hasan Özkaya, "500 bin nüfusu ile İzmir'in gözde ilçelerinden biri olmasına rağmen yaklaşık 30 yıldır imar planı sıkıntısı yaşayan Karabağlar'da kurulan Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği olarak ilçenin sıkıntılarına çözüm bulmayı hedefliyoruz" dedi.

İlçenin en büyük sıkıntısını imar olarak tanımlayan Özkaya, "İlçede altyapı, üstyapı, elektrik ve doğalgaz gibi birçok sıkıntı mevcut. Ama bunların asıl nedeni imar planları ile ilgili.Metropole 5 dakikalık mesafede yer alan ilçemiz maalesef gerekli değeri görememekte. Ne kadar kaliteli malzeme ile yapılsa da binalar, imar planı olmadığı için gecekondu statüsünde değerlendiriliyor. Bu durum hem vatandaşı hem işvereni hem de bizi olumsuz etkiliyor ve Karabağlar'ın gelişimine engel teşkil ediyor. İlçemiz inşaat sektöründe hızla gelişmekte. Potansiyeli yüksek ama sıkıntısı da çok. Dernek bünyesinde güçbirliği oluşturduk. Yani amaçlarımızı ve hedeflerimizi anlatmak ve birlikte hareket etmek için adım attık. Bir daha yinelemek gerekirse KAMİDER'in amacı sektörel anlamada Karabağlar'a hizmet etmek. Biz müteahhitler kurumsal olarak en çok belediye, SGK, tapu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişim halindeyiz. Hem işlemleri hızlandırmak hem de sorunu bireysel değil de bütün olarak çözme tutumunda olmaya çalışıyoruz.Yani sıkıntıları, işverenleri bireysel olarak değil de dernek çatısı altına toglavarak bütün olarak çözme yolundayız" dedi.

Toplantı tanışma ve ikili iş görüşmelerinin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.