Özhaseki: Hükümetin Bir Bakanı Olarak Tedirginlik Yaşıyorum

Özhaseki: Hükümetin Bir Bakanı Olarak Tedirginlik Yaşıyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki depremle ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, "Deprem olduğunda güvenle oturacak bir durumda değiliz. Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum" ifadesini kullandı

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir etkinlikte "Herkes için şehir" başlıklı bir konuşma yaptı. Depremle ilgili birçok tedbir alındığını, çalışmaların devam ettiğini belirten Özhaseki, "Allah korusun, büyük bir deprem olduğunda biz güven içinde oturabilecek bir durumda değiliz. Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum" dedi.

Bu konuda İstanbul'daki belediye başkanlarını uyarmaya çalıştığını ifade eden Özhaseki, bu konuda hazırlanan yasa taslaklarını yakında Meclis'e getirerek, yasalaştıracaklarını bildirdi. Özhaseki, "Hızla kentsel dönüşüme girmek, sağlıklı binalara kavuşmak istiyoruz" dedi.

Yapmaya çalıştıklarını "acemi bir terzinin paramparça ettiği bir kumaşı yeniden bir araya getirip, birisinin üstüne elbise giydirebilmek için çaba" olarak anlatan Özhaseki, bunun özellikle rantın çok yüksek olduğu, menfaatlerin çekiştiği bir noktada dağları delmek kadar zor olduğunu söyledi.

Özhaseki, "Ama az çok olayı biliyoruz. Aklımız eriyor. Neler yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu uğurda da büyük bir mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.