Orjin Grup: İstinye park İnşaatı Devam Ediyor

Orjin Grup: İstinye park İnşaatı Devam Ediyor

İzmir İstinye Park AVM ve otel projesinde mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen yatırımcı firma Orjin Grup çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Şehir Plancıları Odası İzmir şubesi inşaatın devam etmesine tepki gösterdi.

A+A-

İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin imar planının iptali yönünde karar vermesi üzerine konuyla ilgili basın açıklaması yapan 'İzmir'e Sahip Çık Platformu' üyeleri, AVM inşaatının durdurulmasını istemişlerdi. İnşaatın durdurulup durdurulmadığı merak edilirken Orjin Gruptan konuyla ilgili açıklama geldi. 

İNŞAAT DURMADI

Orjin Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, basın organlarında çıkan, İstinyePark'ın durdurulduğu yönündeki haberlere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "İstinyePark İzmir projesinde inşaat durdurulmadı, süratle devam ediyor" denildi. 

İZMİR'E SAHİP ÇIK PLATFORMU DURUDURULMASINI İSTEDİ

İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin imar planının iptali yönünde karar vermesi üzerine konuyla ilgili basın açıklaması yapan 'İzmir'e Sahip Çık Platformu' üyeleri, AVM inşaatının durdurulmasını istedi. Platform adına basın açıklaması yapan Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, "Üçkuyular - Fahrettin Altay Meydanı'na cephesi olan AVM projesinin inşaatı, alana ilişkin dava süreçlerinin devam etmesine ve hatta davacıların lehine çıkmış bilirkişi raporlarının olmasına rağmen hızla devam etti. Belediyenin de bu konuda yaptırımı olmadı. Üstüne üstlük buradaki vergi dairesinin mülkiyeti, önünde yer alan alışveriş merkezi inşaatı için çevrilen şantiye alanının içerisine alınmış, yıkımı gerçekleştirilmiş ve bir bütün olarak tasarlanmış projenin bir parçası olarak inşaatı başlamıştır. Ancak alınan iptal kararı ile bugüne kadar yapılan bütün uygulamaların yanlış olduğu ortaya çıkmaktadır." dedi.

İNŞAATIN DURDURULMASINI İSTEDİLER

Kocaer, "Artık inşaatın bu yargı kararına rağmen devam etmesi, şantiye alanının bu şekilde kalması kabul edilemez. Sonuç olarak farklı dönemlerde Balçova ilçesindeki en büyük ve en değerli kamu alanı parça parça sermayeye satılmış ve kamusal kullanımlı alan ticari amaçlı özel alana dönüştürülmüştür. Yaklaşık 20 yıldır parça parça gözden çıkarılan bu alan ve başta yakın çevresi olmak üzere tüm İzmir'e telafisi mümkün olmayan olumsuz birçok etkisi olacak bu kompleks yapının önünde bir engel niteliğindeki bu hukuki kazanımın, son şansımız olduğunu belirtmek isteriz. İnşaatın bir an önce durdurulmasını ve alanın tekrar kamuya teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

Kocaer, ayrıca TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın burasıyla ilgili açtığı imar planlarının iptaline yönelik davanın da sürdüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum