Nevar Salih İşgören Vakfı'ndan Satılık 2 Arsa

Nevar Salih İşgören Vakfı'ndan Satılık 2 Arsa

Nevar Salih İşgören Vakfı milyonlarca lira değerindeki Ticaret, konut ve özel eğitim alanı imarlı 2 arsayı satıyor. Arsalar üzerinde hayata geçirilecek projelerin mimari planları hazırlandı.

A+A-

Nevar Salih İşgören Vakfı mülkiyeti kendisine ait Buca ve Menderes'teki projeleri hazır 2 adet arsayı satışa çıkardı. Vakfın Buca'daki arsası 14 bin 557 metrekareden oluşuyor. Hazırlanan proje ön taslağında özel eğitim kurumu, konut ve ticari alanlar yer alıyor.

Vakıf 2012 yılında 25 milyon TL bedelle ihaleden satın aldığı Menderes arsası da satışa çıkarıldı. Konut+Ticaret alanı imarlı arsa 228 bin metrekare büyüklükte.

TEKLİF İÇİN SON GÜN 25 ARALIK

Eğitim konuları başta olmak üzere birçok sosyal alanda da projelere imza atan İşadamı Salih İşgören’in vefatının ardından vakıf yönetimi gayrimenkul işine de girmişti. Vakıf, Buca İlçesi ve Menderes İlçesi’nde bulunan ticaret-konut imarlı 45 bin metrekarelik arsaları satacak. Satış için başvuranlar vakfın merkezinden 25 Aralık tarihine kadar dosyalarla ilgili bilgi alabilecek, teklif sunabilecek.

BUCA'DA ÖZEL EĞİTİM+KONUT+TİCARİ İMARLI ARSA

nevvar-salih-isgoren-vakfi-buca-arsasi.jpg
Vakfın, satışa çıkarttığı ilk yer 14 bin 557 metrekare büyüklüğündeki ticaret ve konut imarlı arsa oldu. İnönü Mahallesi’nde Özelleştirme İdaresi’nden satın alınarak vakıf bünyesine geçen arsada “özel eğitim kurumu ve ticaret konut kompleksi” planlanmıştı. Uğur Mumcu Caddesi’ne sınır değerli arazide ilkokul, ortaokul ve ticaret-konut inşa edilmesi düşünülmüş, planları ve projeleri de çizilmişti.

nevvar-salih-isgoren-vakfi-menderes-arsasi.jpg
Vakfın ikinci olarak satışa çıkarttığı yer ise Menderes İlçesi’nde yer alıyor. Toplam 28 bin metrekare arazinin imar planlarındaki plan notunda ise ticaret ve konut bulunuyor. Özelleştirme İdaresi’nin 2012 yılında ihaleye çıkmasıyla birlikte yarışa katılan vakıf rakiplerini geride bırakarak 25 milyon TL’ye alanı satın almıştı. 

MENDERES ARAZİSİNİ 25 MİLYON TL'YE İHALEDEN ALMIŞTI

O dönem araziye, Mehmet Gültekin, Sümen İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Haşmet Akkuş İnşaat Taahhüt Turizm Petrol Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti-Özemeksan İnşaat Turizm Gıda Dayanıklı Tüketim Maddeleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti Ortak Girişim Grubu, Vendas Ortak Girişim Grubu, Duman Kardeşler Odun Kömür Taahhüt İnşaat Nakliye Gıda Hayvancılık Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Nail Özkardeş Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Teka Temel Kazık Sondaj Mühendislik Mimarlık Laboratuvar İnşaat Mad. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Egekar İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. olmak üzere 9 firma teklif vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.