Hasan Yılmaz

Hasan Yılmaz

Numarataj Hatası!

A+A-

Yıllardır biriktirdiğiniz yatırımlarınızla oturacağınız bir ev almak için yola çıkarsınız. Emlakçı aracılığıyla ya da sahibinden bulduğunuz hayalinizdeki eve sahip olma niyetiyle ön ödemeyi yaparsınız.

Bütçeniz yeterli olmadığı için konut kredisi almak üzere bankanıza müracaat edersiniz. Bankanız size ekspertiz yapılıp değerinin belirleneceğini  % 75’lik kısmının kredi olarak kullanılabileceğini söyledikten sonra bankanızdan ayrılırsınız. Birkaç gün sürecek işlemlerin ardından banka çalışanı size telefon görüşmesinde satın alacağınız taşınmazın bağımsız bölüm numarasında numarataj hatası

olduğunu bu sorundan dolayı kredi kullanımının mümkün olamayacağını söyler.  İlk aklınıza gelen satıcının size doğru bilgi vermediği olacak.

Oysa siz binlerce numarataj hatası olan bir taşınmaza rastlamışsınızdır.

Eğer taşınmazı alırken kredi kullanmamış olsaydınız bu sorunun farkında olmadan taşınmazı satın alıp kullanmaya başlayacaktınız.

Üzülmeye moralinizi bozmaya gerek yok…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemesiyle hatalı blok ya da daire numaralarında düzeltme işlemi tüm daire sahiplerinin tapu müdürlüklerine başvurmasına gerek kalmadan, lisanslı harita kadastro bürolarının hazırlayacağı teknik raporla yapılabiliyor.

Siz siz olun alacağınız taşınmaz için ekspertiz raporu yaptırmayı ihmal etmeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum