TOKİ Sarıkamış Kura Sonuçları

TOKİ Sarıkamış Kura Sonuçları

TOKİ Kars Sarıkamış 233 konut projesinde hak sahipleri belli oldu. TOKİ Kars sarıkamış kura çekilişi yapıldı.

A+A-

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi salonundaki kura çekilişine Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkan Aykul, TOKİ uzmanı Murat Sırt, TURYAP kura ekibi ve hak sahipleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak hak sahiplerine kura çekimi, konutların durumu ve ne gibi işlemler yapmaları gerektiği konularında bilgiler verildi. Kura çekimlerinin tamamlanmasından sonra projede kalan 75 adet konutun da belirlenen hak sahiplerinin banka aracılığıyla gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamasından sonra TOKİ tarafından belirlenecek yöntemle satışa sunulacağı kaydedildi.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "2 tip konut yapıldı. 2+1'ler yaklaşık 90 metrekare, 3+1 konutlarda yaklaşık 130 metrekare. Konutlar Yeni Mahalle Hançerli Düzü Mevkii Toplu Konutlar Bölgesi'nde yapıldı. Bu konutlardan önce TOKİ 350 konut teslim etmişti, şimdi de 233 konut yapıldı. Ayrıca kentsel dönüşümde de 326 konut devam ediyor. 3. etap için de yaklaşık 700 adet talep topladık ama yalnız verdiğimiz arazi tahmin ediyorum 500 konut sığaca şekilde olacak. Böylelikle TDKİ Sarıkamış'ta 1409 konut yapmış olacak." dedi.

HAYALİNE KAVUŞTU

Kuraya katılan hak sahiplerinden Yeşim Altun, içinden dua ettiği dairesinin 3. katta olması hayaline kavuşunca sevince boğuldu. Malatyalı gelin Yeşim Altun 6 yıldır Kars'ta ikamet ediyor. 2 yaşındaki oğlu ve öğretmen eşiyle birlikte kura çekimlerine katılan Yeşim Altun, yeni bir eve kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Rabbim olmayanlara da nasip etsin. Allah herkesin gönlüne göre versin." dedi. Kafkas Üniversitesi Sarıkamış BESYO'da 4. sınıfta okuyan ev hanımı Yeşim Altun, "Kuralar çekilirken öyle bir heyecanlıydım ki o anda 'Allah'ın ya ikinci kat ya üçüncü kat çıksın' diye dua ettim. Allah da üçüncü katı nasip etti. Allah evsiz olanlara da ev nasip etsin. Hayırlı bir şekilde oturmayı nasip etsin. Gönlümden geçen oldu. Allah razı olsun, Allah vatanımızı da milletimizi de korusun" diye dua etti.

84  YAŞINDA EVE KAVUŞTU

84 yaşında ilk kez ev sahibi olan Yılmaz Gündüz de yaşadığı sevincini ve heyecanını salonda bulunanlarla paylaştı. Eşini 2 yıl önce kaybeden 6 çocuk sahibi Yılmaz Gündüz dede ömrü boyunca hep kiralarda oturduğunu ve çok çileler çektiğini ifade etti. Erzincan'da, Ağrı'da ve daha bir çok yerde çalıştığını ve gittiği her yerde kirada oturduğunu belirten Yılmaz dede artık ellerinin bile tutmadığını, dişlerini bile kaybettiğini söyledi. Çocuklarının hepsini okuttuğunu ve hepsinin de devlet dairelerinde çalıştıklarını da anlatan Yılmaz dede, "Evimin olmasına çok sevindim. Ben Kore'ye bile gittim. Hayatım boyunca çok zorluklar çektim. Eşim de ölünce evde tek başıma kaldım. " dedi. ? 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.