Otoyol Projeleri İzmir'de Arsa Fiyatlarını Yüzde 700 Artırdı

Otoyol Projeleri İzmir'de Arsa Fiyatlarını Yüzde 700 Artırdı

Türkiye’de yapılan ya da yapımı devam eden mega projeler, çevresindeki arsa ve konut fiyatlarını da etkiliyor. İzmir-İstanbul ile Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol projeleri ile İzmir'de metrekare bazında tarla ve arsa fiyatları 4 yılda yüzde 700 arttı.

A+A-

İzmir İstanbul ile İstanbul-Çanakkale-İzmir Otoyolu projeleri ile konut ve arsa satışlarındaki durumu  TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ece Kadıoğlu Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz ile değerlendirdi.  

GÜZERGAH ÜZERİNDEKİ KÜÇÜK İLLER HAREKETLİ

İzmit Körfezi’ndeki Dilovası Dil Burnu ile Yalova Altınova Hersek Burnu arasında inşa edilen Osmangazi Köprüsü, 2016 Temmuz’da faaliyete geçti. Tamamlandığında, İstanbul-İzmir arası ulaşımı 3.5 saate indirecek olan ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesini de kapsayan bu yatırım, özellikle güzergah üzerinde kalan küçük illere talebi de önemli ölçüde hareketlendirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü projesi kapsamında inşa edilen yolun da İzmir’e bağlanacak olması göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu proje, İstanbul-Çanakkale arasındaki ulaşımı da büyük ölçüde kolaylaştıracak. Özellikle projenin 2013 yılında açıklanmasıyla birlikte otoyolun birinci etkileşim bölgeleri başta olmak üzere tarla ve arsa fiyatlarında dikkat çekici bir artış yaşandığını söyleyen Kadıoğlu, “Köprünün özellikle güzergah hattı olan Gebze, Yalova, Bursa, Manisa, Balıkesir ve İzmir’de fiyatları önemli ölçüde etkilediği söylenebilir. 2019 yılında İzmir’e ulaşım sağlayacak güzergahın tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir-Manisa ve İzmir’deki konut ve arsa fiyatlarının daha da artış göstermesi bekleniyor” dedi.

Hazırlanan verilere göre otoyolu İzmir güzergahındaki arsalar altın değerinde. 2013-2017 arasında arsaların metrekare bazında değerlendirildiği verilere göre İzmir'de yüzde 700'lük artış dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.