Kartal'da 36 Projede 11 Bin Yeni Konut İnşa Ediliyor

Kartal'da 36 Projede 11 Bin Yeni Konut İnşa Ediliyor

Kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri Anadolu Yakası'nda gayrimenkul yatırımlarını yükseltti. Değer artışında Avrupa Yakası ile yarışır hale gelen bölgede en çok dikkat çeken lokasyon Kartal oldu.

A+A-

İstanbul'da emlak piyasasının son yıllarda en hareketli olduğu ilçelerden biri olan Kartal, Anadolu Yakası'nın cazibe merkezi oldu. Metro ve Adalet Sarayı'nm hizmete girmesiyle önemli bir çekim noktası haline gelen ilçede gayrimenkul yatırımları hızla yükseliyor. E5 ve TEM otoyollarına yakınlığı, Kadıköy-Kaynarca metrosu, Marmaray, hızlı tren, Sabiha Gökçen Havalimam'm ve Osmangazi Köprüsü'nün getirdiği ulaşım avantajı bölgenin, hem üretim hem de talep tarafında iyi bir alternatif olmasını sağladı. Bölgeye olan ilgi arsa stoku sınırlı üçede kentsel dönüşümü de beraberinde getirirken müteahhiüer fabrika arazileri ve eski lojmanlarda dönüşüm çalışmalarına hız verdi. 

İKAMET İSTEYENLER YÜZDE 73 

Kartal'ın özellikle kentsel dönüşümde püot bölgelerden birisi olmasının bölgeyi ilgi çekici hale getirdiğinin altım çizen uzmanlar, derleyen yıllarda Kartal'ın Marmara havzasında önemli bir merkez olacağım belirtiyor. Uzun sahil şeridi, Aydos Ormanları, coğrafi konumu, finans merkezi ve kamu yatırımlarına olan yakınlığı, manzarası ve yerel yönetimin yatırımcı dostu yaklaşımı ilçenin yfidızını parlattı. Hah hazırda 36 markalı projede 10 bin 935 konutun inşasının sürdüğü Kartal'da ev alan yatırımcıların yüzde 73'ünün bölgeyi oturum için tercih ettiği biliniyor. Son yıllarda en çok değerlenen ve yatırımcısına yüksek prim avantajı sunan bölgelerin başmda gelen Kartal'da 2011 yılında konutların metrekare fiyat aralığı bin 500 ile 4 bin 500 hra arasında değişirken, bugün bu rakam, 4 bin ile 13 bin hra arasında değişiyor. Daha çok küçük dairelerin tercih edildiği ilçede yükselen projelerdeki konutların yüzde 35'ini 1+1, yüzde 33'ünü ise 2+İler oluşturuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.