Kars Kalesi'nde 130 Ev İçin Kamulaştırma Kararı!

Kars Kalesi'nde 130 Ev İçin Kamulaştırma Kararı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatıyla Kars Kalesi eteklerinde çarpık yapılaşma örneği ve yıkılmaya yüz tutan 130 ev kamulaştırılacak. Evlerden 2'si dışında tahliye edildi.

A+A-

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine tayin isteyen devlet memuru iki kardeşin talebi Vali Rahmi Doğan’ın devreye girmesiyle gerçekleştirilince evler boşaltıldı.

Kentin en eski yerleşim alanlarından olan Kars Kalesi eteklerinde çarpık yapılaşma örneği ve yıkılmaya yüz tutan evler ve çevredeki görüntü kirliliğini gidermek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatıyla geçen yıl çalışma başlatıldı. Buraya Osmanlı mimarisi tarzında 20 ev ile yöresel ürünlerin satılacağı iş yeri ve kafeteryalardan oluşan bir Osmanlı Çarşısı inşası için proje hazırlandı. 30 Mart’ta kamulaştırılan yapıların yıkımına başlandı. 130 evden 2’si dışındakiler tahliye edildi. Kamu görevlisi kardeşler 53 yaşındaki Enver İnan ile 37 yaşındaki Serkan İnan ise evlerini boşaltmadı. Biri Milli eğitim Müdürlüğü, diğeri sağlık Müdürlüğü’nde görevli Enver ve Serkan İnan kardeşler, Gölcük’e tayinlerinin yapılması koşuluyla evlerinden çıkabileceklerini söyledi. Bu talep Kars Valisi Rahmi Doğan’a iletildi. Vali durumu öğrenince devreye girdi ve iki kardeşin tayini yapıldı, evlerin tahliyesi gerçekleşti. 

‘YENİ BİR YAŞAMA BAŞLADIK’

Kars kalesinin eteğindeki evlerini tahliye etme karşılığı yakınlarının da bulunduğu Gölcük’e tayinlerini yaptırarak yeni bir yaşam kuran Serkan ve Enver İnan kardeşler, ailelerinin 1923 yılından bu yana yaşadığını anlattı. Tayinlerimizi yakınlarımızın bulunduğu Kocaeli’nin Gölcük ilçesine yapılması halinde hemen evleri boşaltacağımızın sözünü verdik. Vali bey de sağ olsun, yaptırdı. Gölcük’te küçük kardeşimin yakınında ev aldık ve yeni bir yaşama başladık” diyerek duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.