Üçkuyular Otopark ve Terminal İhalesini Doğuş Grubu Kazandı

Üçkuyular Otopark ve Terminal İhalesini Doğuş Grubu Kazandı

Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova Üçkuyular’da yapmayı planladığı terminal ve otopark ihalesi gerçekleştirildi. Tek teklifin geldiği ihaleye Doğuş-Onda Ortak Girişimi teklif verdi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Üçkuyular’da bulunan pazaryeri ve etrafını da kapsayan alanda Doğuş Grubu tarafından yapılacak AVM projesi sonrasında yapmayı kararlaştırdığı terminal ve otopark projesi sonuca ulaştı. Belediyenin üç kez ihaleye çıkmasına rağmen uygun tekliflerin verilmediği ihale dördüncüde gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe başkanlığında toplanan belediye encümeni ihaleyi yaparken en uygun teklifi Doğuş-Onda Şirketleri Ortak Girişimi verdi. İhale şartnamesine göre, firmalar daha önce Çeşme ve Yarımada bölgesinin dolmuşlarının sefer başlangıç ve bitiş noktası olan alanda terminal binası ve otopark inşa edecek. İnşaatı bittikten sonra şu anda İnciraltı Kent Ormanı’nın bulunduğu alandan kalkış yapan otobüsler ve minibüsler terminale yeniden geri gelecek. İhale kapsamında yapılacak otopark ise şirketler tarafından 10 yıl boyunca işletilecek. Bürüt kazancın yüzde 3.30’unu belediyeye verecek olan şirketler süre dolduğunda otoparkı da tamamen belediyeye devredecek.

İhale mevzuatına göre 31 milyon TL iş bedeli belirlenen projenin kesin onaydan sonra çalışmalarına başlanması bekleniyor. Aynı zamanda AVM projesini de yapan Doğuş Holding Büyükşehir’in otopark ihalesini de alarak bölgedeki projesine entegre etmiş olacak.

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.