Isparta Şehir Hastanesi 24 Mart Cuma Günü Açılacak!

Isparta Şehir Hastanesi 24 Mart Cuma Günü Açılacak!

Mersin ve Yozgat'tan sonra inşaatı tamamlanan Isparta Şehir Hastanesi de kapılarını hastalara açtı. Isparta Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı ise 24 Mart Cuma günü yapılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Benim aşkımdır' diye nitelendirdiği şehir hastanelerinin üçüncüsü İsparta'da kapılarını hastalara açtı. 

Mersin ve Yozgat'tan sonra inşaatı tamamlanan Isparta Şehir Hastanesi, sağlık hizmeti vermeye başladı. Taşıma işlemleri tamamlanan şehir hastanesinin ilk gününde hastalan poliklinik, ultrason, kan alma gibi birimlere yönlendirmek için görevliler büyük çaba sarfetti. Hastaneye ilk kez gelen vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemedi. 

9'LUK DEPREME DAYANIKLI 

Kamu özel ortaklığı sistemiyle iki yıl önce inşasına başlanan 222 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu 4 bloktan oluşan ve 9 şiddetinde depreme dayanıklı hastane binası AKFEN Holding tarafından inşa edildi. 1 milyar 150 milyon TL'ye mal olan hastanede sağlık hizmetleri dışında tüm hizmetler 25 yıl boyunca AKFEN tarafından verilecek. Bu hizmetler her 5 yılda bir yenilenecek, 25 yıl sonra ise Sağlık Bakanlığına devredilecek. 

HELİPORT ALANI BULUNUYOR 

Şehir hastanesinde Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları tedavi birimi de bulunuyor. 167 poliklinikle hizmet veren hastane son teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla donatıldı. Şehir hastanesinde 20 ameliyathane, 131 yataklı yoğun bakım, 35 yataklı fizik tedavi ünitesi, 26 yataklı hemodiyaliz ünitesi, 35 küvezli yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve hava ambulanslarının iniş ve kalkış yapabileceği heliport alanı da bulunuyor. 

KONFORDA SİNER YOK 

500'ü tek kişilik 755 yatak kapasiteli İsparta Şehir Hastanesinde hastalarm kaldıklan odaların otel konforunda olması dikkat çekiyor. LCD TV, konforlu yatak geniş banyo ve lavaboların yam sıra refakatçiler için açılır kapamr deri koltuk bulunuyor. Odalara hasta ve refakatçilerin ibadetlerini yerine getirmek için seccade ve Kur'an-ı kerim de konulurken, tavanda kıbleyi gösteren yön işareti de bulunuyor. Hastaneye ilk kez geldiğini belirten Mustafa Öküt isimli vatandaş, 'Hastane şahane olmuş. Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin. Burada hemşireler var. Nereye gideceğimize yardımcı oluyorlar. Son derece iyi davrandılar. İlgi gösterdiler" dedi. Ortopedi servisinde tedavi gören Hanife Kaya da "Hastane çok güzel. Yaptıranlardan Allah razı olsun. Vatanımızda milletimizde böyle insanlar olduğu müddetçe Türkiye'nin sırtı yere gelmeyecektir" ifadelerini kaydetti.

HER ODADA KUR'AN-I KERİM VE SECCADE VAR 

Odalara hasta ve refakatçilerin ibadetlerini yerine getirmek için seccade ve Kur'an-ı kerim de konulurken, tavanda kıbleyi gösteren yön işareti de bulunuyor. Bir hasta yakını olan Yüksel Kaya "İslam ülkelerine bu yakışır. Allah devletimize zeval vermesin. Cum hurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.