Konya Beyşehir'de TOKİ Başvurusu!

Konya Beyşehir'de TOKİ Başvurusu!

Konya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne TOKİ konutları için başvurduğunu belirtti. Talep tamamlanırsa TOKİ'ye aktarılacak.

A+A-

Konya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,  TOKİ  konutları ile ilgili olarak Emen Mahallesi Muhtarlığı tarafından toplanan taleplerle Beyşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulduğunu belirterek, ilgili talebin konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'na (TOKİ) aktarılacağını söyledi. 

BEYŞEHİR TOKİ KONUTLARININ ADRESİ OLDU 

Beyşehir Belediyesi olarak toplu konut projeleri için talepte bulunan her mahalleye ve yerleşim merkezinde yaşayan mahalle sakinlerine kurum olarak destek verdiklerini ve bunun öncülüğünü yaptıklarını vurgulayan Özaltun, Bey: şehir'in son dönemde TOKİ marifetiyle üretilen toplu konutların adresi haline geldiğini kaydetti. 

200 KİŞİ TOPLU KONUT İÇİN MUHTARLIĞA BAŞVURDU 

Emen Mahallesi Muhtarı Ali Börek, mahalle sakinlerinden gelen toplu konuta yönelik talepleri geri çevirmediklerini söyledi. Yerleşim merkezinde 200 kişinin toplu konut için muhtarlığa başvuruda bulunduğunu ve toplanan imzalarla birlikte bu talepleri Beyşehir Belediyesine bildirdiklerini belirten Börek, şöyle konuştu: 

GURBETTEKİ EMENLİLER GERİ DÖNMEK İSTİYOR 

"Emen Mahallesi hâlihazırda 533 nüfuslu, 200 haneli bir yerleşim merkezi. Ama, mahallemiz dışında 5 bine yakın nüfusumuz var. Bunların büyük bölümü Beyşehir merkez, Konya ve İzmir'de yaşıyor, ama Türkiye'nin hemen hemen birçok yerinde yaşayan emekli olarak halen hayatlarım sürdüren Emenli hemşehrilerimiz bulunuyor. Hem mahallede yaşayan, hem de köyüne artık geriye dönüş yapmak için fırsat kollayan gurbetteki hemşehrilerimiz bu projeyi dört gözle bekliyor. Bu proje, 30 yıldır göç veren köyümüze geri dönüşü sağlayacak bir proje olduğu için biz de çok önemsiyoruz ve o yüzden hemen çalışmalara başladık."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.