Seferihisar'a 17 Milyonluk Dev Termal Sağlık Merkezi

Seferihisar'a 17 Milyonluk Dev Termal Sağlık Merkezi

İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu Jeotermal A.Ş Seferihisar’da 17 milyon TL yatırımla 100 oda 200 yataklı termal tedavi merkezi yapacak.

A+A-

İzmir Valiliği’nin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de ortak olduğu İzmir Jeotermal A.Ş ruhsatlı sahalarda bulunan sıcak su ve termal kaynakları kullanmak için harekete geçti. Özellikle Yarımada Bölgesi’nde çok sayıda kuyusu ve sahası bulunan jeotermal A.Ş yeni bir çalışma başlattı.

Yeni projeye göre Seferihisar İlçesi Doğanbey Mahallesi’nde 100 Oda, 200 Yatak Kapasiteli “İzmir JeotermaI A.Ş. Doğanbey Termal Tedavi Merkezi” kuracak. Toplam 7 bin 600 metrekare alanda hayata geçecek olan projede yerli ve yabancı turistlere de hizmet verecek. Projeyle ilgili inşaat çalışmaları da kısa sürede başlayacak.

Türkiye’ de jeotermal kaynakların tespiti ve termal kaynakların kullanımına yönelik olarak İzmir ve Ege Bölgesi’ nin belirli kesimlerinde çalışmalar sürdürülürken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Termal Turizm Ana Planı kapsamında, Türkiye’ nin 2023 yılına kadar termal yatak kapasitesinin arttırılarak dünyanın en büyük sağlık ve termal destinasyonda olması planlanıyor. Bu kapsamda projeye konu alan faaliyetin yapılacağı alan da potansiyel bölgede kalıyor.

ESKİ YAPI VAR
Yapımı planlanan faaliyetin yer aldığı bölgenin kuzeyinde, yapısı itibariyle 19. yüzyıla ait, günümüz şartlarına kadar hala işlevselliğini korumayı başarmış fakat mevsim geçişleri, mekanik etkiler ve yapı yorgunluğuna bağlı olarak, kısmi yıkılma ve deformasyona uğramış erkek ve kadın hamamı yer alıyor.

KİMLER VAR?
İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yönetim kurulu başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu Jeotermal A.Ş’de  Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İzmir Defterdar Yardımcısı Birol Özden, Valilik YİKOP Müdürü Mehmet Ensarioğlu, YİKOP Ruhsat ve Doğal Kaynaklar Müdürü Orhan Demirağlar ve Balçova Milli Emlak Müdürü Osman Özler yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.