MİPİM 2019 Türkiye'de Düzenlenecek

MİPİM 2019 Türkiye'de Düzenlenecek

Gayrimenkul sektörünü tek çatı altında buluşturan RE360’ın ikincisi 4-5 Aralık’ta düzenlenecek. . Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş bir terslik olmaması halinde MİPİM 2019'un Türkiye'de yapılacağını söyledi.

A+A-

RE360 Gayrimenkul Zirvesi’nin ikincisi bu yıl 4-5 Aralık’ta düzenlenecek. Aklaş tarafından düzenlenen etkinliğe TOKİ, Emlak Konut, GYODER, KONUTDER gibi kamu ve özel kuruluşlar da destek veriliyor. 

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, bu büyük buluşmada göze çarpan en sıcak gelişmenin, MIPIM'in etkinliğe stratejik ortak olarak katılması olduğunu söyledi. Alkaş, son iki yıldır İstanbul'da düzenlenmesi için büyük uğraş verdikleri MIPIM'in bu adımla Türkiye ayağı için hazırlıklara başlayacağı düşündüklerini aktardı.

MİPİM TÜRKİYE’NİN TOHUMLARINI ATACAĞIZ

MIPIM'in, RE360 için bu yılki hedefinin Avrupa ve Orta Doğu'dan yüzde 10 uluslararası katılımcı getirmek olduğunu belirten Alkaş,  “Yatırımcı-geliştirici, mimar, sektör tedarikçisi, banka-fon şirketi, danışman, bilişim teknolojicisi ve kamu kuruluşlarından oluşan 221 gayrimenkul sektör lideri, 209 tedarikçi, 93 kamu temsilcisi, 29 akademi ve dernek, 43 finansal kuruluşu toplam 671 katılımcıyla bir araya geldi. RE360 özelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da olmasını istedik. Aslında tüm sektördeki ortak paydaşları bir araya getirerek biraz daha kurumsallaşma ve markalaşma üzerine gitmek istedik. 4-5 Aralık'ta gerçekleştireceğimiz RE360 konferansında da MIPIM Türkiye'nin tohumlarını atmış olacağız” ifadesinde bulundu.

MİPİM 2019 TÜRKİYE’DE

Mipim’in 2019'da Türkiye'de düzenlenmesi için söz aldıklarını kaydederek, bunun için RE360'ın başarılı geçmesi gerektiğini aktardı.

Özel bir terslik olmazsa 2019'un sonuna doğru MIPIM Türkiye'yi düzenleyeceklerini ile getiren Alkaş, "MIPIM'i Türkiye'ye getirerek ciddi bir adım atacağız. Uzun süren hayalimiz gerçek olacak. MIPIM üzerinden gelecek uluslararası yatırımcılara Türkiye'yi göstermek, Türkiye’nin bu süreçte algısını daha da yukarılara taşımak adına önemli." İfadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.