Mersin'in 4 İlçesinde Yeni İmar Planları Onaylandı

Mersin'in 4 İlçesinde Yeni İmar Planları Onaylandı

Plan çalışmalarına 2015 yılında başlanan Mersin'in Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçesi 1/5000 ölçekli revizyonnazım imar planı Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde kabul edildi.

A+A-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan toplantıda Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları kabul edildi. 

Toplantıda, 1/5000’lik plan çalışmalarının süreçlerinden ve kazanımlarından bahseden Kocamaz, Mersin il çevre düzeni planı çalışmalarına 13 Şubat 2015 tarihinde başladıklarını hatırlatarak, "Bununla eş zamanlı olarak 4 ilçenin Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli Nazım İmar Planı çalışmaları da Eylül 2015 tarihinde başladı. Yani birbirine paralel götürüldü. Bugüne kadar 4 ilçenin bütünleşik bir 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yoktu. Her ilçe kendisine göre bir uygulama yapıyordu. 1990’lı ve 2000’li yılarda yapılmış, parçacıl imar planları ile şehrin yapılaşması gerçekleşiyordu. Bu süreçle ilgili kamu kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden, odalardan, derneklerden bir çok kişinin katılımlarıyla toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda alınan kararlar belediyemizce çevre düzeni planı ve Nazım İmar Planı’na yansıtıldı. Kentimizin en önemli sorunu olarak gördüğümüz işsizlik konusunun çözülmesi için sektörel gelişmeyi sağlayacak tarım, hayvancılık, turizm, sanayi, lojistik ve hizmetlerle ilgili kararlar alındı. Çevre Düzeni Planı 19 Temmuz 2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 Ağustos 2017 tarihinde ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı ve yürürlüğe girdi” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.