Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı Kabul Edildi!

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı Kabul Edildi!

Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme gelen 1/5000 ölçekli nazım imarp planlarının 1. etabı kabul edildi. Belediye yetkilileri 1/5000'lik planlara yapılan itirazlar sonucunda yapılan değişiklikleri anlattı.

A+A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını oy birliği ile onayladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda, idare tekliflerine ait 2 ve komisyon raporlarına ait 4 olmak üzere 6 madde masaya yatırıldı.

Başkan Burhanettin Kocamaz,  1/5000’lik planın oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, kentin geleceği adına büyük bir adım atıldığını söyledi.

“Kişiye özel, parsel bazında itirazlar olmadan bu planın Meclis’ten geçmesi lazım"

Meclis toplantısında, 1/5000’lik Nazım İmar Planına yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda yapılan değişikliklerle ilgili bir sunum da yapıldı. Yapılan sunumda planda yapılan değişiklikler ayrıntılı olarak meclis üyelerine sunuldu.

Sunum sonrasında bazı meclis üyelerinin plana ilişkin itirazları ve şerhleri de değerlendirildi. Bazı bölgelere yoğunluğun gereğinden fazla verildiği konusunda yapılan itirazlara yanıt eren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kentin menfaati doğrultusunda planda düzeltebildiklerimizi düzeltiyoruz. Planın ilk halinin arkasında durabilseydik daha verimli bir plan olacaktı. Şimdi bazı yerlerde planı eski haline götürdüğümüz için beklediğimiz gibi olmayacak. Ama benim gönlümden geçen; bu planın oy birliği ile geçmesi. Biz toplumu temsil ediyoruz. Kişiye özel plan olmadan bu planın geçmesi lazım. Parsel bazında itiraz varsa, bu hiç birimizin içine sinmez. Kimse töhmet altında kalmadan bu planın geçmesi en doğrusu” diye konuştu.

3 Meclis üyesinin bazı parsellerin akaryakıt istasyonu olarak işaretlenmek istemelerine de karşı çıkan Başkan Kocamaz, zaruri ihtiyaç dâhilinde olmayan akaryakıt istasyonlarının meclisi şaibe altında bırakacağını söyledi. “Tarsus’ta 20 yıl görev yaptım. Toplamda 4 tane petrol istasyonuna izin verdim. Bunun 2 tanesi belediyenindi. Diğer ikisi de stratejik amaçla verilmiş yerler.  Petrol istasyonu olması için verilen bu yerler, belediyeyi de meclisi de şaibe altında bırakıyor. Ben eğer bir yere verilecekse belediye kendisi alsın dedim, kişiye özel yapılırsa dedikodu bitmiyor. Şu anda zannediyorum bununla ilgili bize birkaç müracaat var. Ben bunların hepsine bu fikrimi söyledim. Biz şimdi bunlara izin verirsek hepsine vermemiz lazım.  Bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin anlamı yok” dedi.

Yapılan itirazların değerlendirilmesinin sonucunda 1/5000’lik Nazım İmar Planının merkez ilçeleri kapsayan birinci etabı, komisyon görüşmeleri sırasında 4 Meclis üyesi tarafından itiraz edilen maddelere askı aşamasında şerh koyulması kaydıyla oy birliği ile kabul edildi. 

Kipa Kavşağı İmar Planına İşaretlendi

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın 14.05.2018 tarihli ve E.62693 sayılı yazısı doğrultusunda; Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde H. Okan Merzeci Bulvarı ile 34. Cadde kesişimine Katlı Kavşak (Kipa Kavşağı) yapılmasına ilişkin hazırlatılan projenin imar planına işaretlenmesi ile ilgili rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.