Mega Projeler İnşaat Sektörünü Sürüklüyor

Mega Projeler İnşaat Sektörünü Sürüklüyor

TMÇB yönetim kurulu üyesi Osman Nemli İstanbul 3. Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi dev yatırımların inşaat sektörünü sürüklediğini söyledi.

A+A-

Bursa Çimento Fabrikası AŞ Genel Müdürü de olan Nemli, inşaat sektörünün doğrudan ve dolaylı etkilediği sektör sayısının 200'ün üzerinde olduğunu, buradaki büyümenin "sürükleyici bir sektör" olması dolayısıyla ekonomiye çok hızlı yansıdığını söyledi. 

Nemli, Türkiye gibi altyapı yatırımlarını henüz tamamlamamış, nüfusu çok hızlı artan bir ülkenin inşaat sektörüne çok ihtiyaç duyduğunu ancak tek belirleyici unsurun konut olmadığını vurgulayarak, "Konut çok önemli bir parametre ama özellikle son dönemlerde 'mega projeler' diye tabir ettiğimiz büyük altyapı yatırımlarının da devreye girmesiyle beraber inşaat sektörüne kamunun yaptığı destek ya da kamunun talepleri, sektörün büyümesinde önemli rol oynuyor." diye konuştu. 

Türkiye'nin, geçen yıl 80 milyon ton civarında çimento üretimi olduğunu, bunun bir önceki yıla göre yüzde 8'lik bir büyümeye tekabül ettiğini anlatan Nemli, talebin çimento sektörünü de istikrarlı şekilde büyüttüğünü belirtti. 

Nemli, kentsel dönüşüm projelerinin özellikle son 5 yılda sektörün büyümesine önemli katkılar sağladığını belirterek, "Çimento sektörü olarak talebi karşılamakta sıkıntı yaşamadık ama inşaatlara ana hizmeti veren beton firmaları. Geçen sene belli bir dönemde, beton taleplerinin ciddi sıraya konulduğu, yetiştirmekte zorlanıldığı bir dönemi hazır betoncular yaşadı ama çimentocuların böyle bir sıkıntısı olmadı." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.