Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Ne Zaman Açılacak 2018

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Ne Zaman Açılacak 2018

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının aralık 2018'de açılacağını söyledi. Uysal, metro hattındaki tarihi eserlerden dolayı metro hattının 1 yıl gecikmeli açılacağını söyledi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının Mecidiyeköy İstasyonu'nda çalışan işçilerle sahurda bir araya geldi.
 
İBB Başkanı Uysal, metro çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını müjdeledi. Uysal, "2018 yılsonu 31 Aralık itibariyle bu hattın inşaatı tamamlanmış olacak. Metrolarla ilgili göreve geldikten sonra yeniden bir değerlendirme yapıp belirli hatlarda bu yıl sonuna bitirmeyle ilgili yapımcı firmalarımızdan taahhütler almıştık. Bu hattımız 24 kilometre ve 21 istasyondan oluşmakta. Değerlendirme toplantısında işi hızlandırma mahiyetinde inşaatı devam ederken, inşaatı bitmiş olan kısımların elektromekanik imalatını da başlattık. Yıl sonuna kadar bu hattın inşaatı tamamlanmış olacak. Burasıda Üsküdar - Ümraniye metromuz gibi sürücüsüz olacak. Bundan sonraki süreçte İstanbul’da yapılan bütün hatlarımızı sürücüsüz olmasına özen gösteriyoruz" açıklamasında bulundu.

Kabataş-Mecidiyeköy metro hattının bir yıl gecikmeli açılabileceğini ifade eden İBB Başkanı Uysal, "Bizimle ve firmalarımızla ilgili bir durum değil, tarihi eserler bulunduğu için çalışmalar sürüyor. Tarihçilere fırsat verme adına 1 yıl gecikmeli açılacak" dedi.

Günlük 1 milyon yolcu

Başkan Uysal, konuşmasına şu şekilde devam etti; "21 istasyonlu 24 kilometrelik metronun günlük yolcu kapasitesi olarak 1 milyon yolcu hesaplanmakta. Bu hatta yapım ve araçlarla birlikte işletmeye alınması yaklaşık 5 milyar gibi bir maliyete ulaşmakta. İnanıyoruz ki, 31 Aralık'ta testleriyle birlikte biter ve İstanbul halkımıza hizmet vermeye başlamış olur. Burada 3500 kişi çalışıyor. İstanbul'da toplamda 294 kilometrelik metro inşaatımız devam ediyor. Daha öncesinden 277 km diyorduk. Halkalı-Arnavutköy 3.Havalimanı hattımızı Ulaştırma Bakanlığımız ihale etti. Toplam 20 binin üzerinde de metro inşaatlarımızda çalışanlar var."

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro İstasyonları:

1-) Mecidiyeköy İstasyonu
2-) Çağlayan İstasyonu
3-) Kağıthane İstasyonu
4-) Nurtepe İstasyonu
5-) Alibeyköy İstasyonu
6-) Yeşilpınar İstasyonu
7-) Veysel Karani İstasyonu
8-) Akşemsettin İstasyonu
9-) Kazım Karabekir İstasyonu
10-) Yeni Mahalle İstasyonu
11-) Karadeniz Mahallesi İstasyonu
12-) Tekstilkent İstasyonu
13-) Yüzyıl İstasyonu
14) Göztepe Mahallesi İstasyonu
15-) Mahmutbey İstasyonu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum