MCM Grup'tan İzmir'e 250 Milyon Liralık Yatırım

MCM Grup'tan İzmir'e 250 Milyon Liralık Yatırım

Türkiye'nin en büyük Seramik ve cam mozaik showroomunu İzmir'de açan MCM grup, MCM seramikten sonra, Arte Seramik markasıyla yatırımlarına devam ediyor. MCM Grup Kemalpaşa'da Arte Seramik fabrikası nisanda üretime başlayacak.

A+A-

Sektörde MCM Seramik markasıyla bilinen MCM Grup, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 150 milyonluk ARTE Seramik yatırımını nisanda hayata geçiriyor.

2 Etap halinde tasarlanan yeni üretim tesisleri tamamlandığında 60 bin metrekare kapalı 30 bin metrekare açık olmak üzere 90 bin metrekarelik alanda üretim yapacak olan MCM Grup, 2019 yılına kadar toplam yatırım miktarını da 250 milyon liraya yükseltecek.

ahmet-atabey.jpg

ARTE olarak amaçlarının sektörde yeni trendleri belirlemek ve ülke ihracatına katkı sağlamak olduğunu belirten MCM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atabey, “Mozaik ve seramik sektöründe yıllara dayanan bir tecrübemiz var. Bugüne kadar toptan ve perakende alanında sektörün en yenilikçi ürünlerini müşterilerimizle buluşturmanın gururunu yaşadık. Yıllardır edindiğimiz tecrübeyi üretimle birleştireceğimiz yeni fabrikamızda, yine sektörün en yenilikçi ürünlerini üreteceğiz. Fabrikamızın temeli 2017 Eylül ayında atıldı bu yıl Nisan ayında tamamlanacak. Fabrikamızda ilk etapta 250 kişiyi istihdam edeceğiz ve grup olarak istihdam sayımız 550 kişiye yükselecek. 2019 yılı başında fabrikamız tam kapasiteye ulaştığında ise istihdam sayımız 700’e yükselecek. Ülke ve bölge ekonomisine olan katkımızı, böyle bir yatırımla büyüteceğimiz için gururluyuz” diye konuştu.

Canlı renkler, yenilikçi tasarımlar

Grup olarak seramik sektöründeki en kaliteli ürünleri üretmeyi hedeflediklerini belirten Atabey, “Sektörümüzde özellikle renkli üretimler konusunda çok iddialıyız. En baskın renkleri bile canlı ve parlak bir şekilde ürünlerimize yansıtabiliyoruz. Renklerin ve desenlerin eşsiz uyumuyla, tüm kullanıcılara en üstün kaliteli ürünleri sunacağız. Bizler özellikle Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem gösteriyoruz. Yeni tesislerimizde de bu anlayışı sürdüreceğiz” diyerek her gün daha iyiye ulaşmak için çalışacaklarını belirtti.

Hedef en az yüzde 60 ihracat

ARTE olarak üretecekleri ürünlerin en az yüzde 60’ını ihraç etmeyi planladıklarını belirten Atabey, “Öncelikli ihraç pazarlarımız Avrupa, Amerika, Kanada ve Dubai. Bu konuda çalışmalarımıza başladık ve bağlantılarımızı şimdiden oluşturduk. Müşterilerimiz ve tasarımlarımız hazır. Prototip ürünleri de ürettik ve Unicera İstanbul Fuarı’nda sergiledik. Bu ürünler de çok büyük beğeni topladı ve anlaşmalarımızı yaptık. Fabrikamızda ilk etapta yılda 8 milyon metrekare seramik üreteceğiz ve ilk yılımızda 250 milyon liralık ciro hedefliyoruz. 2019 başında tesislerimizin ikinci etabında da üretim başladığında yıllık üretim kapasitemiz 15 milyon metrekareye, yıllık ciromuz da yaklaşık 500 milyon liraya yükselecek. Tam kapasitede en az 100 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.