Kuzey Marmara Otoyolu Son Durum

Kuzey Marmara Otoyolu Son Durum

Kuzey Marmara Otoyolu'nda devam eden inşaat çalışmaları havadan görüntülendi. Projenin Kocaeli kesiminde viyadükler ve tüneller ortaya çıkmaya başladı.

A+A-

Tamamlandığında Tem otoyolunun trafik yoğunluğunu azaltması planlanan Kuzey Marmara Otoyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğine soluk aldıracak olan dev projenin Kocaeli kesimindeki inşaat çalışmaları havadan görüntülendi. 

Projenin Kocaeli kesiminde dev viyadükler ve tüneller ortaya çıkarken, Sepetçiler Köyünde ise viyadüklerin ayakları belirginleşti.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün devamı niteliğinde olan Kuzey Marmara Otoyolu projesi tamamlandığında 430 kilometrelik uzunluğa sahip olacak.

Projenin Avrupa ayağında 172 kilometrelik yol yapılırken, Anadolu kesiminde ise 258 kilometre yol inşa edilecek. Avrupa kesiminde 14 adet kavşak yapılacak, Anadolu kesiminde ise 29 adet kavşak bulunacak. Silivri’den otobana girecek sürücüler, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü geçtikten sonra, Akyazı’dan TEM otoyoluna bağlanacak. Projenin toplamında, 8 tünel, 24 viyadük, 62 köprü, 78 alt geçit, 47 üst geçit, 200 menfez bulunacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.