Kuzey Marmara Otoyolu Son Durum 2018

Kuzey Marmara Otoyolu Son Durum 2018

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Kuzey Marmara Otoyol projesinin inşaat çalışmalarını inceledi. Bakan Turhan Çatalca'yı ve Gebze'yi bu sisteme entegre etmeyi planladıklarını söyledi.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu İnşaatı'nın Avrupa yakası kesiminde inceleme yaptı. Bakan Turhan, projeyle İstanbul şehir içi ulaşımında yaşanan sorunları çözmeyi amaçladıklarını söyledi. Cahit Turhan, projenin İstanbul şehir içinde yaşanan trafik yoğunluğunu hafifleteceğine dikkati çekerek, bu projenin İstanbul Büyük Havalimanı dışındaki kesimlerinde 2x4 şeritli şekilde hizmet vereceğini aktardı.

İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin toplam 7 kesimden ulaşacağını anımsatan Turhan, İstanbul'daki şehir içi trafiğininin bu yıl sonunda önemli ölçüde rahatlayacağını söyledi.

'ÇATALCA VE GEBZE ENTEGRE OLACAK'

Bu projenin aynı zamanda İstanbul'un doğu yerleşimlerindeki trafik hareketini, diğer ulaşım altyapısı sistemleri ile de entegre edeceğini belirten Turhan, "Şöyle ki, İstanbul'un doğusundan gelen trafik, Reşadiye Kavşağı ile Çamlık Kavşağı, yine Kurtköy Kavşağı, batısında Odayeri ve Mahmutbey Kavşağı, 29 Ekim'de açmayı hedeflediğimiz Tayakadın ve Yassıören Kavşakları ile İstanbul'un mevcut ulaşım altyapısında hizmet veren yolları ile entegre olacak. Yıl sonuna doğru da Çatalca'yı ve Gebze'yi bu sisteme entegre etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

'4 KAVŞAK YER ALACAK'

Projenin İstanbul'un batısında Kınalı Kavşağından başlayıp, Adapazarı'nın doğusunda Akyazı Kavşağında TEM Otoyolu ile entegre olacağını aktaran Turhan, "Bu kesim, İstanbul Üçüncü Havalimanı'nın karayolu ulaşımı, İstanbul şehir içindeki bağlantılarını sağlayacak olan 26 şerit kapasiteli otoyolu oluşturuyor, İstanbul Büyük Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak 4 adet kavşağı bünyesinde barındırıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.